Головна » Львівська обл.

Військова техніка допомагає розчищати дороги Львівщини  

... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 17.03.2013 | Переглнуло: 1636 | » Читати далі
 

У селищі Івано-Франкове, Яворівського району, вчора (6 жовтня) близько другої години дня пропала восьмирічна дівчинка - Аня Когут.
Батьки на декілька годин залишили дитину вдома, а коли повернулися,дівчинки ніде не було.

В даний час на місці події працює оперативно-слідча група.
Міліція повідомляє прикмети зниклої Ані:
Зростання 110-120 см, худорлявої статури; світлі довге волосся, заплетене вкосичку, обличчя продовгувате, очі каро-зелені. Була одягнена в сіруджинсову спідничку, світло-коричневі на квітку колготки, кофту 
 спортивноготипу фіолетового кольору. У вухах сережки у вигляді листочків.

8-річну дівчинку, Ганну Когут, яка зникла 6 жовтня у селищі Івано-Франкове Яворівського району знайшли мертвою. 

За інформацією з неофіційних джерел, тіло дитини виявили у вигрібній ямі на одному із сусідніх подвір’їв. Правоохоронні органи від коментарів наразі утримуються.

Приносимо співчуття родині загиблої


| Розділ: Львівська обл. | Дата: 07.10.2011 | Переглнуло: 3161 | » Читати далі
 

Будівництво дороги Львів-Краковець, яку планували збудувати до Євро-2012, відкладається на невизначений термін, ймовірно до проведення Олімпіади у 2022 році. 

Щодо будівництва нової дороги Львів-Краковець , капсулу під яку минулого року заклав екс-голова ЛОДА Василь Горбаль та віце-прем’єр України Борис Колесніков, заступник голови Львівської ОДА з підготовки до Євро-2012 Володимир Губицький у коментарі зазначив: «Оскільки ситуація наразі не визначена, ми про неї не говоримо. Я говорю тільки про те, що вже визначено, - ремонт існуючих доріг. Буде повністю виконано ремонт цих трьох доріг. Щодо концесійної дороги, це питання не вирішене. Я не кажу, що вона не буде будуватися і не кажу, що буде. Це на розгляді в Кабінеті міністрів. Питання існуючих доріг натомість вирішене».

На запитання  , чому ця дорога під питанням, він відповів: «Вона не під питанням. Для того, щоб щось збудувати, потрібні кошти. Концесійна дорога – І етап – фактично 1,5 млрд грн. Стоїть питання, куди кошти на сьогодні треба давати. Є існуюча дорога Львів-Краковець, якщо ми її зараз відремонтуємо, по ній нормально можна проїжджати. Якщо держава прийме рішення, – кошти на цю дорогу підуть, зрозуміло, буде будівництво, адже минулого року було закладено камінь. Зараз не хочу це коментувати, бо це питання зараз на розгляді в Кабінеті міністрів».

Володимир Губиць ... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 16.03.2011 | Переглнуло: 2647 | » Читати далі
 

Лева, який напав на дресирувальника цирку у Львові, скерують до зоопарку.

Зараз покалічений дресирувальник живий і вже через два тижні повернеться на арену.

На агресивну тварину не тримають образи, але тримати її під куполом цирку не наважуються. Лева спрямують до зоопарку.

"Для нас це подвійна трагедія, по-перше, постраждав мій чоловік від нападу лева, а по-друге, не менше трагедія, що ми втратили артиста, одного з найкращих левів нашого атракціону", - сказала дресирувальниця левів Вероніка Пінк, дружина постраждалого чоловіка.

Тварина почала боротися за лідерство, дресирувальнику пощастило, що ще п'ятеро левів не приєдналися до сутички, зазначила вона.

За словами очевидців, лев нападав на чоловіка тричі. Двічі дресирувальник відбивав його атаки. Під час сутички в приміщенні цирку виникла велика паніка.

Наразі чоловіка прооперували, загрози для життя немає. Його дружина впевнена, що після нападу постраждалий від роботи з левами не відмовиться.

Нагадаємо, в суботу, 2 жовтня, у Львівському цирку лев під час виступу напав на дресирувальника.

... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 09.10.2010 | Переглнуло: 4804 | » Читати далі
 

 Постановою уряду від 23 грудня 2009 року були запроваджені правила реєстрації транспортних засобів з об’ємом двигуна не більше 50 кубічних сантиметрів. Проте номерні знаки у Львівську область надійшли лише у червні цього року. Відтак за вказівкою керівництва департаменту ДАІ МВС України термін реєстрації продовжено до 1 листопада цього року. До цього часу працівники ДАІ не будуть штрафувати водіїв скутерів за відсутність реєстрації та відповідних водійських прав. Про це 20 липня під час прес-конференції повідомив начальник відділу організації екзаменаційно-реєстраційної роботи управління ДАІ у Львівській області Сергій Клочко. 

Сергій Клочко повідомив, що реєстрація відбувається за спрощеною системою. Для початку, за його словами, громадянину слід написати заяву-звернення до начальника управління ДАІ у Львівській області, де він має викласти бажання зареєструвати скутер та подати підтвердження, що транспортний засіб придбано до 1 січня 2010 року. Опісля працівники ДАІ перевірять, чи згадуваний транспортний засіб був набутий законним шляхом, і чи не перебуває у розшуку. Сергій Клочко зазначив, що з початку кампанії реєстрації було виявлено два скутери, які розшукувалися міліцією.

Після перевірки працівники управління ДАІ у Львівській області дають вмотивований висновок. Якщо він позитивний, особа може звертатися у відділ міліції за місцем прописки з метою реєстрації транспортного засобу. ... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 01.10.2010 | Переглнуло: 1718 | » Читати далі
 

2 вересня о 8.00 год. на автодорозі Львів-Краковець біля автобусної зупинки «Лісна» у Яворівському районі відбулося зіткнення трьох автомобілів та автобуса, у результаті чого було травмовано чотирьох осіб. 

Так, 47-річний водій автомобіля «Сузукі Грант Вітара», житель селища Івано-Франково, допустив зіткнення з автомобілем «Мерседес-Бенц Е-210», яким керував 35-річний житель міста Новояворівськ. Останній, своєю чергою, зіткнувся з автобусом «Еталон» під керуванням 45-річного жителя села Любині, а автобус – з автомобілем «ВАЗ-111840», яким керував 20-річний житель села Прилбичі.

Унаслідок зіткнення транспортні засоби отримали технічні пошкодження, а водій, 14-річний пасажир (син водія) та 47-річний пасажир автомобіля «Сузукі Грант Вітара» – тілесні ушкодження у вигляді забійної рани правого колінного суглобу, закритого перелому правої гомілки, а також – забою нижньої губи, підшкірної гематоми лівого ока та забою грудної клітки зліва.

Також у цій ДТП отримав травми водій автомобіля «Мерседес-Бенц». Йому лікарі діагностували рвану рану вушної раковини, тупу травму грудної клітки.
... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 03.09.2010 | Переглнуло: 1917 | » Читати далі
 

Голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль проситиме Прем’єр-міністра України Миколу Азарова про належне фінансування ремонту та реконструкції доріг Львівщини. Про це керівник області повідомив 24 липня під час щотижневої наради з питань підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, – повідомила прес-служба Львівської ОДА.


Доповідаючи про стан будівництва автомобільних доріг загальнодержавного значення, начальник Служби автодоріг у області Петро Шиптак зазначив, що розробка проектно-кошторисної документації по пріоритетних магістралях (Львів-Шегині, Львів-Краківець та Львів-Рава-Руська) буде закінчена протягом двох тижнів. Проте через брак коштів облавтодор не може розпочати ремонтні роботи.

Вислухавши доповідача, Василь Горбаль доручив підготувати листа Прем’єр-міністру України Миколі Азарову з проханням відповідно профінансувати ремонт пріоритетних доріг.

Учасники наради розглянули також питання проектування та будівництва нової автомобільної дороги Львів-Краківець. Інвестор концесійної дороги Львів-Краківець голова правління ВАТ ВНК «Розточчя» Тарас Сиротинський розповів, що вся робоча документація по цьому проекту вже виготовлена, а пакет відповідних документів перебуває на розгляді у Кабміні. З його слів, після відповідно рішення уряду, будівельники зможуть приступити до ... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 02.07.2010 | Переглнуло: 1755 | » Читати далі
 

14 червня на Львівщині прогнозують грози. Вранці та вдень в окремих районах сильні зливи, град, подекуди під час гроз шквали 15–20 м/с. Про це сьогодні, 14 червня, ЗІК повідомив прес-центр ГУМ НС у Львівській області.


На території Львівської області хмарна погода з проясненнями. Короткочасні дощі, вранці та вдень місцями сильні зливи. Грози, вдень подекуди град. Вітер східний з переходом на південно-західний 7–12 м/с, вдень подекуди під час гроз шквали 15–20 м/с. Температура повітря вночі 13–16º тепла, вдень 23–28º тепла.

Радіаційна обстановка стабільна, середній радіаційний фон у м. Львові становить – 13 мкР/год.

У результаті урагану у Львові загорівся гуртожиток



У Львові під час сильного вітру з дощем через перепад напруги в електромережі в будівлі гуртожитку по вулиці Кульпарківській, 139 сталося коротке замикання.

Про це повідомили у Львівській міській раді. Як наслідок замикання в гуртожитку виникла пожежа. Надзвичайну подію було оперативно ліквідовано.

Крім того, під час бурі зірвало дах у Центрі дитячої та юнацької творчості Сихівського району. Затоплено два поверхи приміщення. На місце НП виїхав міський голова Андрій Садовий.
... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 14.06.2010 | Переглнуло: 1650 | » Читати далі
 

Сьогодні у Львові внаслідок сильного буревію перекинулось маршрутне таксі, у якому перебували троє пасажирів.


Двоє з них травмовані і доставлені в лікарню, повідомила УНІАН начальник прес-служби управління ДАІ у Львівській області Світлана ДОБРОВОЛЬСЬКА.

За її словами, внаслідок негоди масово падали дерева на вулицях міста, у тому числі й на автомобілі.

Сильний вітер і гроза спричинили також падіння дерев на автошляхах Львівської області. Зараз з’ясовується оперативна ситуація у населених пунктах.

Зараз у Львові знеструмлено насосні станції «Сокільники», «Довга», «Кривчиці»

Внаслідок цього у Франківський, частково Залізничний та Сихівський райони Львова припинено подачу води. Знеструмлено також каналізаційно-насосні станції «Лапаївка», «Зубра», «Медової печери» і «Насосна-Малечковичі».

Також знеструмлені всі ТЕЦ міста та всі котельні, крім Шевченківського району Львова. Франківський, Сихівський та частково Личаківський район залишилися без гарячої води.

Також під час буревію на вулиці Манастирського,5 частина даху впала на 15-річну дитину. Зараз її шпиталізовано в міську дитячу лікарню. Дитина у важкому стані.

На вулиці Підвальній ... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 03.06.2010 | Переглнуло: 1634 | » Читати далі
 


Новояворівськ «випав» з програми відвідин губернаторами з України
Сьогодні, 26 травня, місто Новояворівськ Львівської області, особливо Палац культури «Кристал» активно прибирають. Люди подейкують, що сюди завтра має приїхати сам Президент України Віктор Янукович. 

У коментарі  голови Яворівської РДА Ігор Гевко інформацію стосовно відвідин Новояворівська Президентом України Віктором Януковичем спростував, однак зазначив, що на завтра спочатку було заплановано зібрання в цьому місті губернаторів з усієї України. Але зараз цей захід з програми випав.

Ігор Гевко каже, що благоустрій Новояворівська нині не завершиться: він триватиме аж до початку Міжнародного пісенного фестивалю «Молода Галичина-2010», який традиційно розпочнеться у липні цього року.



| Розділ: Львівська обл. | Дата: 26.05.2010 | Переглнуло: 1560 | » Читати далі