Головна » 2010 » Липень » 2 » Дорогу Львів-Краковець не встигнуть збудувати до Євро-2012
00:57
Дорогу Львів-Краковець не встигнуть збудувати до Євро-2012

Голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль проситиме Прем’єр-міністра України Миколу Азарова про належне фінансування ремонту та реконструкції доріг Львівщини. Про це керівник області повідомив 24 липня під час щотижневої наради з питань підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, – повідомила прес-служба Львівської ОДА.


Доповідаючи про стан будівництва автомобільних доріг загальнодержавного значення, начальник Служби автодоріг у області Петро Шиптак зазначив, що розробка проектно-кошторисної документації по пріоритетних магістралях (Львів-Шегині, Львів-Краківець та Львів-Рава-Руська) буде закінчена протягом двох тижнів. Проте через брак коштів облавтодор не може розпочати ремонтні роботи.

Вислухавши доповідача, Василь Горбаль доручив підготувати листа Прем’єр-міністру України Миколі Азарову з проханням відповідно профінансувати ремонт пріоритетних доріг.

Учасники наради розглянули також питання проектування та будівництва нової автомобільної дороги Львів-Краківець. Інвестор концесійної дороги Львів-Краківець голова правління ВАТ ВНК «Розточчя» Тарас Сиротинський розповів, що вся робоча документація по цьому проекту вже виготовлена, а пакет відповідних документів перебуває на розгляді у Кабміні. З його слів, після відповідно рішення уряду, будівельники зможуть приступити до роботи, але до Євро-2012 84 км цієї дороги вони не встигнуть зробити.

Начальник Головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку Степан Лукашик зазначив, що розмови про концесійну автодорогу Львів-Краківець тривають вже дев’ять років, а відповідні роботи досі не почалися. З його слів, виходячи зі ситуації, що склалася значно дешевше та ефективніше буде зробити обхідні дороги сіл Івано-Франкове, Наконечне Перше і Наконечне Друге. Крім цього, Степан Лукашик запропонував першочергово будувати північну частину обхідної дороги Львова, котра розвантажить існуючу об’їзну дорогу.


Категорія: Львівська обл. | Переглядів: 1763 | Додав: Yurgans | Теги: львів краковець, Обїздна дорога, М10, смт. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar