Головна » 2011 » Березень » 16 » До Євро-2012 нову дорогу Львів-Краковець не будуватимуть?
22:44
До Євро-2012 нову дорогу Львів-Краковець не будуватимуть?

Будівництво дороги Львів-Краковець, яку планували збудувати до Євро-2012, відкладається на невизначений термін, ймовірно до проведення Олімпіади у 2022 році. 

Щодо будівництва нової дороги Львів-Краковець , капсулу під яку минулого року заклав екс-голова ЛОДА Василь Горбаль та віце-прем’єр України Борис Колесніков, заступник голови Львівської ОДА з підготовки до Євро-2012 Володимир Губицький у коментарі зазначив: «Оскільки ситуація наразі не визначена, ми про неї не говоримо. Я говорю тільки про те, що вже визначено, - ремонт існуючих доріг. Буде повністю виконано ремонт цих трьох доріг. Щодо концесійної дороги, це питання не вирішене. Я не кажу, що вона не буде будуватися і не кажу, що буде. Це на розгляді в Кабінеті міністрів. Питання існуючих доріг натомість вирішене».

На запитання  , чому ця дорога під питанням, він відповів: «Вона не під питанням. Для того, щоб щось збудувати, потрібні кошти. Концесійна дорога – І етап – фактично 1,5 млрд грн. Стоїть питання, куди кошти на сьогодні треба давати. Є існуюча дорога Львів-Краковець, якщо ми її зараз відремонтуємо, по ній нормально можна проїжджати. Якщо держава прийме рішення, – кошти на цю дорогу підуть, зрозуміло, буде будівництво, адже минулого року було закладено камінь. Зараз не хочу це коментувати, бо це питання зараз на розгляді в Кабінеті міністрів».

Володимир Губицький поінформував  , що до 2011 року на Львівщині заплановано ремонт доріг Львів-Краковець, Львів-Шегині, Львів–Рава-Руська.

«Це субвенція з державного бюджету, яка піде на це фінансування. Кошти офіційно не затверджені, вони в Києві на розгляді, але роботи за цими напрямами розпочаті. Йдеться про об’єми робіт повністю від Львова і до згаданих населених пунктів. Оскільки цифри фінансування попередні, вони ще змінюються, але, однозначно, в цьому році ми отримаємо кошти на завершення цих робіт», – сказав Володимир Губицький.

З його слів, замовником на виконання цих робіт є Служба автомобільних доріг у Львівській області, яка провела роботу із виконавцями робіт і домовилась, що вони проводитимуть наразі ремонти «у борг».

За словами чиновника, Львів-Рава-Руська та Львів-Краковець ремонтуватиме фірма «Онур», Львів-Шегині – компанія «Будімекс».

«Наразі підрядники розпочинають роботи за власні кошти, мають гарантію, що цього року фінансування однозначно розпочнеться і кошти будуть виділені», – сказав він.

Як інформував  , голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк у коментарі  інформував, що на дорогу Львів-Краковець, що з’єднує Україну та Польщу і має бути головним автомобільним шляхом під час Євро-2012, область досі не отримала фінансування.

Відповідаючи на запитання, коли він очікує надходження коштів на роботи на цій дорозі, голова Львівської ОДА зазначив: «Десь упродовж березня».

готові розпочати виконання робіт, треба тільки мати чітке розуміння держави по фінансуванню. Сьогодні, до речі, також під сумнівом роботи щодо дороги Львів-Краковець. Для нас ця дорога є вдвічі важливою, тому що вона на одну третину буде закривати кільце міста Львова по Шевченківському району».

Нагадаємо, 28 жовтня 2010 року у с. Гряда Жовківського району Львівщини урочисто заклали нову автомобільну дорогу Львів – Краковець. Капсулу з посланням для нащадків заклали віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков, віце-прем’єр-міністр, міністр економіки Польщі Вальдемар Павляк та інші.

Під час церемонії Борис Колесніков зазначив, що йдеться про будівництво 84 км дороги Львів – Краковець, і це невелика ділянка за європейськими мірками. "Але вона дуже важлива, адже це фактично завершення моста між Сходом і Заходом", – сказав Колесніков. Він зауважив, що після завершення цієї дороги і реконструкції дороги Рівне – Львів з Берліна через Дрезден, Вроцлав і Львів можна буде добратися до Києва за півдоби. "Це дуже відповідальна ділянка роботи і можливість продемонструвати наші зусилля з євроінтеграції у прямому значенні цього слова", – наголосив він.

За інформацією прес-служби Львівської ОДА, за державною програмою підготовки до Євро-2012, на будівництво і реконструкцію доріг Львівщини до 2012 року передбачено 4,1 млрд грн, з них 3,4 млрд грн – на дорогу Львів – Краковець. Рішення уряду про будівництво цієї дороги на умовах концесії було прийнято 2003 року, однак концесіонер та інвестор не змогли забезпечити необхідних коштів (вартість проекту у цінах 2002 року становила 1.6 млрд грн). Відтак Кабмін прийняв рішення будувати дорогу за державні гроші. Заплановано, що довжина дороги – 84,4 км, вона матиме вищу категорію якості, відповідно до європейських стандартів. Траса розрахована на швидкість руху – 120-130 км на годину.

Підрядником визначено компанію «Дорожнє будівництво» Альтком. Нагадаємо, компанія " Альтком" будує стадіон та аеропорт у Львові.

Джерело : http://zaxid.net/newsua/2011/3/16/114800/

Категорія: Львівська обл. | Переглядів: 2653 | Додав: Yurgans | Теги: Львів-Краковець, дорога | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
avatar