Головна » Архів новин
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 11 »

Любі наші!

Ми щиро вітаємо вас з міжнародним днем Жінок! 
Віки і тисячоліття світової історії осяяні вашою мудрістю та ніжністю, чарівністю та красою. І тільки завдяки вашій життєвій силі, насназі та довготерпінню з віку у вік продовжується рід людський на землі. Матір, сестра, кохана – жіночий першопочаток супроводжує нас до останнього подиху. І якщо краса порятує світ, то це буде ваша краса. Адже ви перетворюєте його на чарівну перлину, яку ми кладемо і довічно кластимемо до ваших ніг.

У цей святковий день бажаємо всім жінкам міцного добробуту, довічного щастя, шаленого кохання та постійного добробуту. І нехай виконуються найзавітніші мрії, адже бажання кожної жінки – закон, якому ми, чоловіки, з радістю коримося.




| Розділ: | Дата: 08.03.2010 | Переглнуло: 1153 | » Читати далі
 

Ями на дорозі навпроти Асфальт зійшов разом зі снігом, або як в Янові ремонтують дороги
З настанням весни як зазвичай з доріг Янова асфальт сходить разом зі снігом, в цьому вже не має нічого особливого всі про це знають і кожен задає собі запитання "Коли вже нам прокладуть нормальну дорогу?”
 Кожної весни на дорозі з'являються ями та вибоїни, що завдає незручності як водіям так і пішоходам. Адже водії повинні маневрувати на дорозі, щоб нормально проїхати і не пошкодити свій автомобіль,така маневреність призводить до того, що шофери виїжджають на зустрічну смугу, а інколи і на тротуари, внаслідок цього час від часу на нашій дорозі навіть можна спостерігати таке явище , як "пробка” машини дуже повільно об’їжджають перешкоди. Але повільно їздять не всі,є такі водії , яким начхати навіть на те,що дорога погана вони все одно "летять” вперед, та інколи навіть не помічають пішоходів.
Нещодавно коли тільки зійшов сніг я побачив машину комунальників і біля неї кілька мужчин, які засипают ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 04.03.2010 | Переглнуло: 1394 | » Читати далі
 


Інавгурація Януковича. Як це було. ВІДЕО

Четвер, 25 лютого 2010, 12:31

У четвер Віктор Янукович офіційно став четвертим президентом України. Найважливіший день в своєму житті Янукович почав із молитви.

О 9 ранку він прибув до Києво-Печерської Лаври, де отримав благословення від московського митрополита Кирила. "У стінах Києво-Печерської лаври, звідки пішла Русь свята ми зараз молилися , щоб Господь благословив ваше сходження у владу президента України", - сказав Кирило під час молебню.

Далі події перемістилися до Верховної Ради, де мала відбутися урочиста присяга. Станом на 10 годину там зібралися іноземні гості та депутати. Фракція БЮТ зібрання проігнорувала. Ганна Герман прийшла в національній сорочці й коралях. Нестор Шуфрич фотографувався з головою КС.

В центрі гостьової ложі сиділа дружина нового президента Людмила Янукович з онуком. Нову першу леді обрамили у жабо.

Спікера Держдуми Бориса Гризлова посадили в першому ряду. А голову Європарламенту посадили десь у хвості, ледь не на приставному стільці. "Міністра закордонних справ" Євросоюзу Катрін Ештон також посадили ззаду, та ще й прочитали з неп ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 27.02.2010 | Переглнуло: 1553 | » Читати далі
 

Зараз на міжнародній трасі Львів-Краковець знаходиться близько 50 мешканців села Страдчу, які протестують проти земельного «дерибану». Люди ходять по пішохідному переходу біля автобусної зупинки, перешкоджаючи цим самим інтенсивному руху транспорту.

Селяни знову вийшли на міжнародну трасу Львів-Краковець

Через це утруднюється рух транспорту: вже зібралося понад 50 вантажівок та 100 легковиків. Селяни вимагають приїзду представників районної влади, але ніхто досі не з’явився. Серед протестуючих багато молоді. Щоб попередити можливі ДТП, на місці події працюють правоохоронці. Приїхав навіть регулювальник, але він не може ефективно вплинути на ситуацію.

... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 16.02.2010 | Переглнуло: 1580 | » Читати далі
 

Вибори

Член Центральної виборчої комісії Михайло ОХЕНДОВСЬКИЙ не виключає, що попередні результати другого туру виборів Президента з'являться тільки завтра ввечері. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні в інтерв'ю журналістам. За словами члена ЦВК, наразі триває тенденція повільного введення даних від окружних виборчих комісій Луганської області та АР Крим. У цих регіонах є ОВК, які протягом останньої години не ввели в базу даних жодного протоколу. Він ще раз підкреслив, що цей процес затягування введення протоколів відбувається штучно. М. ОХЕНДОВСЬКИЙ також відмовився говорити про те, хто перемагає на виборах. «Поки про це говорити передчасно», - сказав він, порадивши дочекатися надходження всіх даних, тобто 100% оброблених протоколів. На даний момент ЦВК опрацювала 98,09% протоколів. Відповідно до них, кандидата на пост Президента Віктор ЯНУКОВИЧ набирає 48,53%, Юлія ТИМОШЕНКО - 45,88%.
Понеділок, 18 січня 2010, 00:02

... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 08.02.2010 | Переглнуло: 1574 | » Читати далі
 

Містечко Янів (з 1945 року селище Івано-Франкове) зі своїм розташуванням мало б стати рекреаційною та туристичною територією не лише для спраглого чистої води та свіжого повітря Львова, а й для всієї Центральної Європи. Каскад мальовничих ставів, оточений лагідними пагорбами, порослими лісами ще у ХІХ столітті надихав поетів на порівняння цих околиць зі Швейцарією. Були, щоправда, спроби влаштовувати тут відпочинкові вілли та пансіонати, озерні пляжі та купальні, однак донині від цього залишились лише спогади. Хоча в околицях від радянських часів залишилось ще кілька несплюндрованих баз відпочинку. У деяких знайшлись нові господарі, але Янівська земля все ще чекає...

Містечко Янів заснував 1611 року з дозволу короля Зиґмунта ІІІ Вази львівський підкоморій Ян Свошовський. Дідич був спочатку православним, навіть виступав проти унії, однак з часом став латинником, відписав домініканцям своє село Бірки і збудував у Янові костел. Тоді ж Янів отримав маґдебурзьке право та привілей на два базарні дні на тиждень та два щорічні ярмарки. Місто, окрім торгівлі та ремесел, утримувалось також з рибальства, довколишніх лісів та рідкісних рослин, з яких виробляли природний барвник -- червець.

У 1895 році до Янова проклали залізницю, а на початку ХХ сторіччя містечко налічувало 2,6 тисячі мешканців, з них 27% греко-католиків, 28% латинників та 43% жидів. Зараз в Івано-Франковому мешкає 5,8 тисячі осіб. Над невисокими будин ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 07.02.2010 | Переглнуло: 2061 | » Читати далі
 

                                                      Яворівську іграшку придбав Віктор Ющенко

Ющенко

У Київському Палаці Мистецтв ‘’Український дім” 13 січня, напередодні старого Нового року,відбулося етнографічне свято "Маланка-2010”, яке організувало Львівське товариство в Києві.

У цьому дійстві взяв участь  ряд фольклорних колективів,які репрезентували своє бачення "Маланчиного вечора”. Крім виступів, тут були представлені вироби з кераміки,вишивка,зразки народних ремесл з різних регіонів України, київська писанка та роботи професійних художників.
І серед цього розмаїття народної творчості на чільному місці була експозиція-презентація робіт учнів та працівників Івано-Франківського ХПТУ-14. Тут представлено яворівську різьбу, розпис на деревині,яворівську дитячу забавку, плетіння з рогози, а також ляльки-мотанки Оксани Маруняк , одяг для яких вишиває учениця 24-ї групи Ольга Крілишин. Все це багатство представляли директор училища Василь Гевало, заступник директора з навчально-виробничої роботи Олексій Зварич та учні другого курсу Іра Кузьмич і Микола Грабовенський .
Вабили око яскраві кольори розпису, якими світилися "сонечка”,"розетки", "вербівки”,”гілочки”,”листочки”. А посередині стояла скриня. Аж очі розбігаються: гарна яка, розписана "вазонками”. Отим розмаїттям, на якому сплелися рослинн ... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 30.01.2010 | Переглнуло: 3278 | » Читати далі
 

                          Вибори 2010

         null
17 січня 2010 р., у день виборів Президента України, Фонд "Демократичні ініціативи", Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова провели Національний екзит-пол - опитування виборців на виході з виборчих дільниць. Результати оголошені під час прес-конференції в медіа-холі ІМК.

Результати "Національного екзит-полу'2010" показують, що кандидати в Президенти України отримали такий відсоток голосів:

Віктор Янукович - 31,3 %

Юлія Тимошенко - 27,1 %

Сергій Тігіпко - 13,4 %

... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 18.01.2010 | Переглнуло: 1464 | » Читати далі
 


Громадяни України сьогодні обирають Президента держави 

Адміністрація сайту закликає жителів селища взяти участь у виборах, адже кожен голос є важливим для майбутнього нашої країни, тому шановні мешканці, будь-ласка віднесіться до цієї події відповідально!

Вибори янів івано-франкове


Громадяни України сьогодні обирають Президента. ЦВК зареєструвала 18 кандидатів на пост Глави держави. Це Інна Богословська, Михайло Бродський, Анатолій Гриценко, Юрій Костенко, Володимир Литвин, Олександр Мороз, Олександр Пабат, Василь Противсіх, Сергій Ратушняк, Олег Рябоконь, Петро Симоненко, Людмила Супрун, Юлія Тимошенко, Сергій Тігіпко, Олег Тягнибок, Віктор Ющенко, Віктор Янукович, Арсеній Яценюк. 

Виборчі дільниці відкриваються о 8.00 і без перерви працюватимуть до 20.00. Право взяти участь у голосуванні мають майже 37 млн українців. Для голосування створено 33 677 виборчих дільниць. Із них 32 тис. 79 - звичайні дільниці. Крім того, створено 1485 спеціальних виборчих дільниць, з яких 1200 перебувають у стаціонарних лікувальних закладах, 213 - в установах кримінально-виконавчої системи, 70 - на суднах, що перебувають у день виборів у плаванні під державним прапором України, 2 - у військовій частині і на полярній станції. 

За кордоном у 76 країнах створено 113 дільниць для виборів Президента України. 

За виборами стежитимуть понад три тисячі міжн ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 17.01.2010 | Переглнуло: 1374 | » Читати далі
 

"Живу"різдвяну шопку на площі Ринок у Львові можуть відвідати всі охочі, 6 січня 2010 року.
 null
 Сьогодні, 6 січня, у Львові біля фонтану Діани, що на площі Ринок,
відкрили "живу" Різдвяну шопку. 7 пластунів, перевдягнутих у костюми пастушків,
царів, Діви Марії та Йосипа, працюватимуть 6, 7, 8 та 9 січня у дві зміни з 11 до 16 години,
 аби львів’яни та гості міста змогли відвідати атракцію.
 До дійства залучені також живі тварини: віслюк, овечки та теля. 
... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 09.01.2010 | Переглнуло: 2331 | » Читати далі