Головна » 2010 » Лютий » 16 » Селяни знову вийшли на міжнародну трасу Львів-Краковець, протестуючи проти земельного «дерибану»
20:27
Селяни знову вийшли на міжнародну трасу Львів-Краковець, протестуючи проти земельного «дерибану»

Зараз на міжнародній трасі Львів-Краковець знаходиться близько 50 мешканців села Страдчу, які протестують проти земельного «дерибану». Люди ходять по пішохідному переходу біля автобусної зупинки, перешкоджаючи цим самим інтенсивному руху транспорту.

Селяни знову вийшли на міжнародну трасу Львів-Краковець

Через це утруднюється рух транспорту: вже зібралося понад 50 вантажівок та 100 легковиків. Селяни вимагають приїзду представників районної влади, але ніхто досі не з’явився. Серед протестуючих багато молоді. Щоб попередити можливі ДТП, на місці події працюють правоохоронці. Приїхав навіть регулювальник, але він не може ефективно вплинути на ситуацію.

 

Довідка

Нагадаємо, що 5 лютого цього року понад 50 мешканців села Страдчу Яворівського району Львівської області на узбіччі міжнародної автотраси Львів-Краковець влаштували попереджувальну акцію непокори. Протестувальники кажуть, якщо правоохоронці, львівська обласна та яворівська районна влади не припинять «дерибан» землі, то люди готові повністю перекрити дорогу, що веде до Державного кордону, на невизначений термін. У зверненні до місцевої та обласної влади, зокрема, мова йде про те, що учасники акції непокори вимагають: надання їм інформації, чому Порічанською сільською радою земельні ділянки під забудову в селі Страдчі надають особам, які не є жителями села; чому земельна комісія Порічанської сільради не вивчила житлові умови проживання заявників; чому Будинок культури продано за «смішну» ціну тощо.

Селяни знову вийшли на міжнародну трасу Львів-Краковець

За інформацією Яворівського РВ ГУ МВСУ у Львівській област ще 20 січня цього року в Яворівський райвідділ міліції звернулися з однаковими заявами дві мешканки села Страдчу Яворівського району Львівської області, які вимагають припинити «дерибан» землі під забудову. Жінки скаржаться, що начебто плани роздають усім, лише не тим, хто цього потребує. Не встигли міліціонери ці дві заяви зареєструвати, як з’явилися інші гінці зі Страдчу, які привезли вже колективну заяву.

За словами мешканців Страдчу, тут, начебто, земельну ділянку багатодітній родині чи якомусь іншому біднякові дістати неможливо. Селяни кажуть, що наразі вони спробують проблему вирішити у правовому руслі. А не вдасться, то вийдуть з акціями непокори на міжнародну трасу.

11 лютого селяни пікетували сесію Порічанської сільради, де, з їхніх слів, депутати вимоги не задовольнили: щоправда, ухвалили виділити декільком, найбільш скандальним, плани під забудову над урвищем, а рішення про попередньо роздані ділянки не призупинили. Люди з цим не погодилися.

Переглядів: 1579 | Додав: Yurgans | Теги: біля янова, Львів-Краковець, люди, перекрили, трасу, Страдч, Селяни | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1
Відки така інформація??
avatar