Головна » Архів новин
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 11 »


Авто мийка


За непідтвердженими даними на вулиці Львівській (біля мотелю "Скеля") будується авто мийка.

Думаю багато людей бачили, що на місці старої хати яка вже багато років простоювала у занедбаному стані, збудували якусь будівлю. Перше , що спадає на думку, "це напевно знов буде якийсь магазин або бар", але багато людей стверджує, що буде це не бар і не магазин , а авто мийка. Ми не можемо гарантувати на 100%, що це дійсно так, але ходять такі слухи, а якщо вже ходять слухи, то є на то причина.




Плюси і мінуси від авто мийки.


Плюси:
1. Нарешті в селищі зя*виться перша офіційна мийка автомобілів, де людина зможе просто заплатити гроші і ні про що не турбуватись.
2.Бар та мотель що знаходиться поруч буде мати більше клієнтів та покупців, так як людина яка очікує поки помиють її машину зможе піти випити кави або купити продуктів.
Мінуси:
1.Мийка потребує багато води, звичайно з постачанням не має виникнути проблем, а от куди подіти відпрацьовану воду? Наскільки відомо всі стоки з будинків поблизу стікають в одне дуже цікаве місце- Янівський став, і я думаю всі знають, що кожного дня в озеро стікають десятки літрів стічної води.А тепер уявіть собі , що до всієї цієї маси води додасться ще й вода з мийки, насичена надзвичайно шкідливими миючими речовинами.
2. Дискомфорт мешканцям сусідніх будинків.< ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 20.05.2010 | Переглнуло: 1492 | » Читати далі
 

Празник в Янові.


Сьогодні 13 травня янівці відзначають свято Вознесінні Господнього. Як завжди біля католицької церкви йде жвава торгівля різними китайськими товарами. Найбільше цьому святу раді дітлахи, які з цікавістю та не аби яким азартом скуповують забавки.

Атмосферу свята надає також спекотна погода, якої вже так давно всі чекали після дощових буднів.

Ввечері заплановані масові гуляння на стадіоні, буде лунати народна музика.

Бажаємо всім весело відсвяткувати!!!!!!!!!!!!



| Розділ: | Дата: 13.05.2010 | Переглнуло: 1434 | » Читати далі
 


       9 травня - День Перемоги!!!

   

  День Перемоги — свято перемоги радянського народу над фашистською Німеччиною у Другій світовій війні 1941 — 1945 років. Початково відзначалося у СРСР і країнах Варшавського договору. Після розвалу СРСР відзначається в Україні, Росії , Білорусії, Казахстані та низці інших країн колишнього соціалістичного табору.

 Пізно увечері 8 травня 1945-го року у передмісті Берліна акт про повну і беззастережну капітуляцію Німеччини підписав генерал-фельдмаршал Кейтель, пізніше повішений за вироком міжнародного трибуналу. На той момент Гітлер уже покінчив життя самогубством, деякі нацистські ватажки, зокрема, Гіммлер, тікали на захід, щоб здатися в полон англо-американським військам. У Радянському Союзі на мить підписання вже настало 9 травня, тому в СРСР святкування Дня Перемоги було встановлено саме 9-го числа.

 У квітні 1945 радянські війська впритул підійшли до кордонів Берліна.

Німецькі війська займали оборону уздовж західних берегів рік Одер й Нейсе. На підступах до Берліна й у самому місті було зосереджене угруповання військ, що мало у своєму складі 62 дивізії (у тому числі 48 піхотних, 4 танкові й 10 моторизованих), 37 окремих піхотних полків і близько 100 окремих піхотних батальйонів, ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 09.05.2010 | Переглнуло: 4159 | » Читати далі
 


Сьогодні, 26 квітня, в Україні й у всьому світі згадують Чорнобильську трагедію. Рівно 24 роки тому був зруйнований четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України (на той час - Української РСР). Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований, і в навколишнє середовище було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. 


Аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і постраждалих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. На момент аварії Чорнобильська АЕС була найпотужнішою у СРСР.

У результаті територія в радіусі 30 кілометрів піддалася радіоактивному зараженню, від радіоактивного забруднення постраждали 19 російських регіонів з територією майже 60 тисяч квадратних кілометрів і з населенням 2,6 мільйона людей, 46,5 тисячі квадратних кілометрів території Білорусі (23% загальної площі). Загальна площа радіаційного забруднення України сягнула 50 тисяч квадратних кілометрів у 12 областях.

Сьогодні президент України Віктор Янукович побуває на Чорнобильській АЕС, де цього дня пройде мітинг-реквієм пам'яті пр ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 26.04.2010 | Переглнуло: 1300 | » Читати далі
 

Курортне Івано-Франково протестує проти знищення транспортними перевезеннями центральної вулиці

Мешканці селища Івано-Франкового (стара назва Янів) Яворівського району Львівської області, через яке проходить міжнародна автотраса Львів-Краковець, налаштовані на акції непокори. Люди обурені жахливим станом центральної вулиці цього містечка зі статусом курортного. Причина – потужний рух обабіч українсько-польського кордону великогабаритних вантажівок та легкового транспорту. Іванофранківці вимагатимуть не лише якісного ремонту центральної вулиці, але й зведення об’їзної дороги. Про це повідомила сьогодні, 8 квітня, власкорові  ініціативна група з порятунку янівських доріг.


Селищний голова Івано-Франкового Володимир Літвінов сказав, що він особисто вже сотні разів звертався до дорожників з проханням якісно відремонтувати цю державного значення дорогу, але ті у відповідь постійно нарікають на нестачу коштів.

Володимир Літвінов каже, що селищна рада ще з грудня минулого року не може скористатися транспортним збором у близько 50 тис. грн, бо ці кошти, за його словами, не пропускає казначейство – через відсутність бюджету.

Власкор ЗІКу побував в Івано-Франковому й пересвідчився, що тут центральна вулиця (відтинок міжнародної автотраси Львів-Краковець), особливо біля ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 08.04.2010 | Переглнуло: 1580 | » Читати далі
 

Учора, 4 квітня, в Яворові Львівської області одночасно святкують Великдень віруючі чотирьох греко-католицьких церков – Святого Юрія, Різдва Пресвятої Богородиці, Успення Пресвятої Богородиці, Покрови Пресвятої Богородиці, Преображення Господнього, православного храму Почаївської ікони Божої Матері та римо-католицького костьолу Святих Петра і Павла. Про це повідомив кореспондент ЗІКу. Учора священики усіх конфесій освятили Великодні кошички, де були й писанки, майстерно розмальовані яворівцями завдяки майстер-класу, що відбувся в історико-краєзнавчому музеї «Яворівщина». За словами яворівчан, давніх традицій писанкарства напередодні Великодня навчила дітей та молодь викладач малюнку, живопису та композиції Івано-Франкового художньо-професійного училища №14 Наталія Дюг. А допомагали їй проводити майстер-клас з писанкарства її талановиті учениці – Ірина Кузьміч, Ольга Крілишин, Віра Гнилюх. Художниця Наталія Дюг також поділилася своєю майстерністю з учнями та викладачами Яворівської школи мистецтв імені Михайла Вербицького.

... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 05.04.2010 | Переглнуло: 1966 | » Читати далі
 

Сьогодні, 4 квітня, православні, католики і греко-католики відзначають одне з найголовніших релігійних свят Світле Христове Воскресіння чи Великдень


Свято Великдень встановлений на честь воскресіння із мертвих Ісуса Христа. День святкування встановлений Першим Вселенським Собором в 325 році н. е. ..

Згідно з Новим заповітом, на третій день після розп'яття, яке відбулося у Страсну п'ятницю, Ісус воскрес, тим самим, давши віруючим можливість вічного життя. Своєю смертю він поніс покарання за всі людські гріхи. Саме тому свято Великодня вважається найбільш значущим в християнській релігії.

Святкування Великодня передує 40-денний піст. За традицією, в день Світлого Воскресіння Христового влаштовують святкові трапези, головними стравами яких стають фарбовані яйця і паски, які напередодні спеціально приносять у храми для освячення.

Звичай дарувати один одному на Великдень фарбовані яйця з'явився ще в I столітті н. е.. Відповідно до церковного переказу, в ті часи було прийнято, відвідуючи імператора, приносити йому дар. І коли бідна учениця Христа, свята Марія Магдалина прийшла в Рим до імператора Тиберія з п ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 04.04.2010 | Переглнуло: 1268 | » Читати далі
 

Великою суботою завершується Страсний тиждень у християн всього світу, які в неділю відзначать Великдень.


Велика субота - це час спокою, радісного і зосередженого очікування великодніх урочистостей. Читання і співи на богослужінні в цей день присвячені майбутньому святу.

Після літургії у Велику суботу відбувається перше освячення пасхального частування - пасок. Крім того, у відповідності зі старою церковною традицією, віруючі в цей день, звільняючись від останніх приготувань до Великодня, відвідували з молитвою храми свого міста.

У католицькій церкві Велика субота, останній день великоднього триденства - це день тиші, коли не відбувається літургія і не викладається причастя.

У храмах віруючі моляться перед каплицею зі святими дарами, яка символізує Труну Господню.

Як повідомлялося, сьогодні вночі, найчисленніші церковні служби очікуються у Львівській, Дніпропетровській, Вінницькій, Тернопільській областях, а також у Києві.

Що ж до забезпечення охорони правопорядку в столиці, то, за інформацією МВС, у Києві забезпечуватимуть порядок будуть близько 2 тисяч міліціонерів.


| Розділ: | Дата: 03.04.2010 | Переглнуло: 1093 | » Читати далі
 

"Тендерна комісія управління комунального майна Львівської облради,порушуючи закон,свідомо продавала об’єкти за заниженою ціною. Щоб  згодом "свої люди це майно перепродали  з "наваром

 "У Янові футбольний клуб "Карпати" хотів створити навчально- тренувальну базу для футбольної команди, а в майбутньому тут мала бути резиденція для учсників Євро 2012."


Оригінал

Ще до початку тендеру члени комісії відкривали з пропозиціями учасників,ознайомлюючи з ними того,хто мав виграти тендер ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 01.04.2010 | Переглнуло: 1679 | » Читати далі
 

ПОСТАНОВА
Верховної Ради України

Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році

Постанова втратила чинність
(згідно з Постановою Верховної Ради України
 від 16 лютого 2010 року N 1889-VI)

Відповідно до пункту 30 статті 85 Конституції України Верховна Рада України постановляє:

1. Призначити чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на неділю 30 травня 2010 року.

2. Центральній виборчій комісії в установленому законодавством України порядку вжити заходів щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення підготовки та проведення цих виборів за рахунок коштів Державного бюджету України, які будуть передбачені у Державному бюджеті України на 2010 рік відповідно до поданого Центральною виборчою комісією бюджетного запиту.

3. Кабінету Міністрів Україн ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 09.03.2010 | Переглнуло: 1150 | » Читати далі