Головна » Архів новин
« 1 2 ... 9 10 11

Івано-Франкове
Між Яворовом і Львовом, на березі мальовничого ставу, який насправді можна величати озером, розкинулося невеличке селище міського типу Івано-Франкове, історична назва якого до часу перейменування у 1946 році — Янів. Це містечко заснував у 1611 році писар землі львівської, маршалок посольського двору Ян Свошовськмй на землях, подарованих йому польським королем Сігізмундом III. Жителі містечка спеціалізувалися на обслуговуванні купців, які подорожували торговими шляхами з Варшави до Кам'янця-Подільського та з південної Росії до Сілезії. У першій половині XVІІІ століття Янів отримав магдебурзьке право, що узаконило становище його як міста. Покровителем Янова з давніх часів е архангел Михаїл, який зображений на гербі містечка.



| Розділ: | Дата: 08.11.2008 | Переглнуло: 2850 | » Читати далі
 

Страшна звістка про синове самогубство застала мешканку містечка Івано-Франкове, що у Львівській області, Ганну Г. в Італії, на заробітках, – 22-річний Станіслав вистрелив собі в голову з мисливської рушниці саме в день роковин смерті батька. Уранці постріл почули старша сестра, яка з чоловіком і двома дітками спала в сусідній кімнаті, та кохана дівчина – юнак зателефонував Надії і спокійно сказав: «Зараз почуєш постріл…».

У Яворівському районі Львівської області суїцид з пострілом відбувається не вперше – ще за радянської влади з досі невідомих причин застрелився у власному кабінеті перший секретар райкому компартії Андрій Іванченко: хоча обком і заборонив пишні похорони, людей зібралася хмара. Але не кожен брав близько до серця цю смерть вже немолодого чоловіка з крутим характером, як самогубство перед Різдвом ще зовсім юного хлопця в містечку Івано-Франкове, яке в народі продовжують називати Яновом.

Похорон без священика

«Не йняв віри, коли довідався, що зробив Славік. Він не належав ні до вар?ятів, яких нині вистачає, ні до хуліганів, ні до пияк ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 24.01.2008 | Переглнуло: 1596 | » Читати далі
 
1-10 11-20 ... 81-90 91-100 101-102