Головна » 2010 » Квітень » 5 » У церквах Яворова освячено писанки, розмальовані під час майстер-класу в історико-етнографічному музеї
22:01
У церквах Яворова освячено писанки, розмальовані під час майстер-класу в історико-етнографічному музеї

Учора, 4 квітня, в Яворові Львівської області одночасно святкують Великдень віруючі чотирьох греко-католицьких церков – Святого Юрія, Різдва Пресвятої Богородиці, Успення Пресвятої Богородиці, Покрови Пресвятої Богородиці, Преображення Господнього, православного храму Почаївської ікони Божої Матері та римо-католицького костьолу Святих Петра і Павла. Про це повідомив кореспондент ЗІКу. Учора священики усіх конфесій освятили Великодні кошички, де були й писанки, майстерно розмальовані яворівцями завдяки майстер-класу, що відбувся в історико-краєзнавчому музеї «Яворівщина». За словами яворівчан, давніх традицій писанкарства напередодні Великодня навчила дітей та молодь викладач малюнку, живопису та композиції Івано-Франкового художньо-професійного училища №14 Наталія Дюг. А допомагали їй проводити майстер-клас з писанкарства її талановиті учениці – Ірина Кузьміч, Ольга Крілишин, Віра Гнилюх. Художниця Наталія Дюг також поділилася своєю майстерністю з учнями та викладачами Яворівської школи мистецтв імені Михайла Вербицького.

?

Яворівськими різьбленими писанками милувалися Львів, Косів, Київ та Дрогобич

Викладачі, майстри та учні Івано-Франкового художньо-професійного училища (Яворівський район Львівської області) презентували виставку своїх робіт у Львові, прикарпатському Косові, Києві. Про це повідомив сьогодні, 2 квітня, власкор ЗІКу з посиланням на дані Яворівської районної ради. А завершили цей мистецький вояж у Дрогобичі, де було виставлено в чотирьох залах Палацу мистецтв «Дрогобиччина» різьблені писанки, тарелі, шкатулки, скриньки, підсвічники, різноманітні зразки яворівської забавки, а також розписані панно на склі та тканині. За інформацією дирекції Івано-Франкового художньо-професійного училища №14, у цьому навчальному закладі велику увагу приділяють розвитку ремесел. Відроджують яворівський розпис на дитячій забавці та меблях, виготовляють експонати, плетені з рогози, та започаткували художнє ковальство.

Західна інформаційна корпорація

Переглядів: 1962 | Додав: Yurgans | Теги: Янів, писанки, Івано-Франкове | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1
:-)
avatar