Головна » 2010 » Квітень » 26


Сьогодні, 26 квітня, в Україні й у всьому світі згадують Чорнобильську трагедію. Рівно 24 роки тому був зруйнований четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України (на той час - Української РСР). Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований, і в навколишнє середовище було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. 


Аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і постраждалих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. На момент аварії Чорнобильська АЕС була найпотужнішою у СРСР.

У результаті територія в радіусі 30 кілометрів піддалася радіоактивному зараженню, від радіоактивного забруднення постраждали 19 російських регіонів з територією майже 60 тисяч квадратних кілометрів і з населенням 2,6 мільйона людей, 46,5 тисячі квадратних кілометрів території Білорусі (23% загальної площі). Загальна площа радіаційного забруднення України сягнула 50 тисяч квадратних кілометрів у 12 областях.

Сьогодні президент України Віктор Янукович побуває на Чорнобильській АЕС, де цього дня пройде мітинг-реквієм пам'яті пр ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 26.04.2010 | Переглнуло: 1299 | » Читати далі