Головна » 2010 » Квітень » 8 » смт.Івано-Франково протестує проти знищення транспортними перевезеннями центральної вулиці
15:21
смт.Івано-Франково протестує проти знищення транспортними перевезеннями центральної вулиці
Курортне Івано-Франково протестує проти знищення транспортними перевезеннями центральної вулиці

Мешканці селища Івано-Франкового (стара назва Янів) Яворівського району Львівської області, через яке проходить міжнародна автотраса Львів-Краковець, налаштовані на акції непокори. Люди обурені жахливим станом центральної вулиці цього містечка зі статусом курортного. Причина – потужний рух обабіч українсько-польського кордону великогабаритних вантажівок та легкового транспорту. Іванофранківці вимагатимуть не лише якісного ремонту центральної вулиці, але й зведення об’їзної дороги. Про це повідомила сьогодні, 8 квітня, власкорові  ініціативна група з порятунку янівських доріг.


Селищний голова Івано-Франкового Володимир Літвінов сказав, що він особисто вже сотні разів звертався до дорожників з проханням якісно відремонтувати цю державного значення дорогу, але ті у відповідь постійно нарікають на нестачу коштів.

Володимир Літвінов каже, що селищна рада ще з грудня минулого року не може скористатися транспортним збором у близько 50 тис. грн, бо ці кошти, за його словами, не пропускає казначейство – через відсутність бюджету.

Власкор ЗІКу побував в Івано-Франковому й пересвідчився, що тут центральна вулиця (відтинок міжнародної автотраси Львів-Краковець), особливо біля двох церков та костелу, нагадує танкодром. Місцеві мешканці скаржаться не лише на ями на дорозі, але й високу загазованість повітря, несамовитий гул автомашин.

Нагадаємо, що в Івано-Франковому був випадок, коли біля церкви перевернувся TIR, однак тоді, на щастя, обійшлося без жертв. Однак під час іншого ДТП під колесами великогабаритної вантажівки загинув пенсіонер-активіст, який роками оббивав пороги різних інстанцій з проханням збудувати об’їзну янівську дорогу, щоб не наражати на небезпеку людей, особливо дітей. Адже при цій трасі розташовані школа та художньо-професійне училище.
Переглядів: 1578 | Додав: Yurgans | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
avatar
1
жах звичайно. Але і на це коштів не виділять ))
avatar
2
Це радує )))
avatar
3
об'зної дороги не буде. До ЄВРО 2012 траса з Краківця буде прходити через наш Янів.
avatar