Головна » Архів новин
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 »

Ремонт доріг Янова продовжується!

Ремонт доріг Янів«Аварійний ремонт дороги» Знак з таким надписом останнім часом став звичною справою для людей, які живуть на вул. Міцкевича, або просто прохожих. А все тому, що на цій вулиці кладуть асфальт!  Робітники проклали вже немалий шматок покриття, яке просто не може не радувати людей які по ньому пересуваються. Чесно кажучи важко повірити, що на вулиці Міцкевича, тепер буде нормальна дорога. Це дає багато плюсів жителям не тільки цієї вулиці, а і простим прохожим, адже куряви, шуму та вібрацій від важких машин які там часто їздять, буде набагато менше, і це чималий плюс!  Але разом з плюсами я гадаю, що є ще й багато мінусів, до них можна віднести, те, що тепер на новому покритті, швидкість машин буде набагато вища ніж, в той час коли вони повільно їхали по грунтовій дорозі обминаючи калюжі, та різні перешкоди. Також мабуть потрібно було придумати, якусь канаву збоку, по якій б стікала дощова вода, якої там пре достатньо. 

Але я думаю, що проклада ... Читати далі »

| Розділ: Новини Янова | Дата: 14.09.2010 | Переглнуло: 1678 | » Читати далі
 

Кожні 12 хвилин на дорогах нашої країни трапляється дорожньо-транспортна пригода. Згідно статистики, 61% авто пригод, внаслідок яких були травмовані люди, - це наїзди на пішоходів. В цьому винні як самі пішоходи, так і водії які нехтують правилами дорожнього руху. Кожні 11 хвилин у ДТП травмується 1 людина, а ще жахливіше, коли під колесами автомобіля гине дитина. Це дитина, в якої все ще попереду, яка не пізнала життя.

Відділення ДАІ з обслуговування Лубенського району та автомобільно-технічної інспекції, підпорядкованої ГУМВС України в Полтавській області звертається до Вас, шановні батьки, з проханням вплинути на своїх дітей з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Закінчились літні канікули, і діти знову пішли до школи. Саме дорога до школи є великою небезпекою для школярів. Вони переходять проїжджу частину в забороненому місці, перебігають вулицю, раптово вибігають, прямують між інтенсивним потоком транспорту, - це все призводить до тяжких наслідків які, нажаль, інколи закінчуються загибеллю.

Неодноразові звернення ДАЇ до учасників руху з вимогою не порушувати правила дорожнього руху (ПДР) не впливають на певну частину пішоходів. Тому, шановні батьки, навчайте своїх дітей ПДР, постійно нагадуйте про небезпеку на дорозі, та не подавайте їм негативних прикладів, які в подальшому будуть перейняті ними!


| Розділ: Україна та світ | Дата: 06.09.2010 | Переглнуло: 1534 | » Читати далі
 

2 вересня о 8.00 год. на автодорозі Львів-Краковець біля автобусної зупинки «Лісна» у Яворівському районі відбулося зіткнення трьох автомобілів та автобуса, у результаті чого було травмовано чотирьох осіб. 

Так, 47-річний водій автомобіля «Сузукі Грант Вітара», житель селища Івано-Франково, допустив зіткнення з автомобілем «Мерседес-Бенц Е-210», яким керував 35-річний житель міста Новояворівськ. Останній, своєю чергою, зіткнувся з автобусом «Еталон» під керуванням 45-річного жителя села Любині, а автобус – з автомобілем «ВАЗ-111840», яким керував 20-річний житель села Прилбичі.

Унаслідок зіткнення транспортні засоби отримали технічні пошкодження, а водій, 14-річний пасажир (син водія) та 47-річний пасажир автомобіля «Сузукі Грант Вітара» – тілесні ушкодження у вигляді забійної рани правого колінного суглобу, закритого перелому правої гомілки, а також – забою нижньої губи, підшкірної гематоми лівого ока та забою грудної клітки зліва.

Також у цій ДТП отримав травми водій автомобіля «Мерседес-Бенц». Йому лікарі діагностували рвану рану вушної раковини, тупу травму грудної клітки.
... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 03.09.2010 | Переглнуло: 1920 | » Читати далі
 

Маємо велику честь та приємність від усього серця вітати Вас із нашим головним загальнонаціональним святом – Днем Української Державності!

У житті кожної нації є події, які визначають подальшу її історію, сенс буття, її місце в світовому просторі. Є такі події і в нас, українців. Одна з них – проголошення Верховною Радою УРСР 24 серпня 19 років тому Акту про Незалежність України. Ця знаменна дата увійшла в наші серця не просто як День народження держави, а передусім – як світле свято пам’яті про цілі покоління наших предків, які з любов’ю творили й плекали українську націю, рідну мову, мужньо боролися за утвердження державності.
... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 24.08.2010 | Переглнуло: 1760 | » Читати далі
 

Чернігівські селяни зловили вбивцю кролів - чупакабру, пишеТСН.ua.

Убитий хижак на перший погляд нагадував лисицю породи сфінкс, тобто без хутра, з довгим хвостом і гострими іклами. Пересувався звір як кенгуру, стрибаючи на задніх лапах. А ще, крім пташенят і кролів, дуже любив шовковицю.

Першими тварину-мутанта побачили в центрі села Чемер дві дівчини. Кажуть: голова собаки, тіло кенгуру, хвіст опосума, тільки без шерсті.

Одна з дівчат покликала батька. Він вийшов на звіра з вилами. Вистежував чупакабру, йдучи по сліду на прим'ятій траві, а коли вистежив і заколов, то виявилося, що звір набагато менший, ніж звір, якого бачили дівчини. Дівчата впевнені, що це - дитинча.

Відтоді  на вулицю після заходу сонця не виходять, тому що вірять, що десь у селі прижилася доросла пара цих істот. Сільський голова навіть задумав облаву на чупакабру.

Тим часом, тіло вбитого звіра відвезли на розтин. Хто це, ветеринари так і не встановили. Вдалося з'ясувати лише те, що це двомісячний самець. Хутра майже немає, у тварини неприродно великий хвіст, п'ять пальців на передніх лапах, чотири - на задніх, довгі вуха і ікла, завеликі, як ... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 05.08.2010 | Переглнуло: 3267 | » Читати далі
 

Сьогодні, 27 липня, виповнюється вісім років з дня трагедії на Скнилівському аеродромі, коли в результаті падіння винищувача Су-27 загинули 77 осіб, у тому числі 28 дітей.

Сьогодні львів'яни вшанують пам'ять загиблих під час Скнилівської трагедії. По всьому місту розвішано прапори з чорними стрічками.

"Для Львова - це жахлива трагедія, яка забрала життя ні в чому не винних людей. Кожен з нас повинен зробити все можливе, щоб подібне ніколи не повторилося. Вкотре перепрошую за владу і людей, які тоді допустили цю трагедію. Сьогодні, через вісім років, ми повинні бути єдиними, адже тільки разом зможемо подолати жахливі наслідки трагедії", - заявив мер міста Андрій Садовий.

Нагадаємо, що 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському аеродромі сталася катастрофа літак Су-27. У результаті аварії загинули 77 осіб. ... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 27.07.2010 | Переглнуло: 2365 | » Читати далі
 

Жителем смт. Івано-Франково був встановлений світовий рекорд.

Майстер Семен Тлустий зробив найбільшу в світі Яворівську іграшку. Це пропорційно збільшена копія яворівського воза,розписана традиційним для нашого краю розписом.

Іграшка милувала око всіх охочих в Новояворівську на день міста, після цього її повезли до Львова , також плаується продемонструвати її в центрі міста.

Семен Тлустий сказав, що запросить зареєструвати рекорд представників Української книги рекордів.

Зразу після розробки цьої чудової іграшки, свій витвір відвіз у Яворіський музей. 



| Розділ: Новини Янова | Дата: 13.07.2010 | Переглнуло: 1685 | » Читати далі
 

                                             Нарешті біля базару буде нормальна дорога.



Сьогодні 12 липня, біля янівського базару можна було спостерігати досить незвичну річ,автодорожня служба почала прокладати, асфальт. Чому я сказав незвичну? Та тому, що досі на цій вулиці крім піску ,щебеню та чималих ям, нічого не було.

 На даний момент  відрізок дороги на вулиці Лвівській розрівняли і засипали щебенем, а зі сторони католицької церкви навіть почали класти нове покриття. Робітники кажуть, що покриють асфальтом усе аж до макаронної фабрики, та чи правда це чи ні ,покаже лише час. ... Читати далі »

| Розділ: Новини Янова | Дата: 13.07.2010 | Переглнуло: 1554 | » Читати далі
 

На Львівщині за підозрою у вбивстві мешканця Дніпропетровської області затримали 51-річного чоловіка

Працівники Яворівського райвідділу міліції (Львівська область) розкрили вбивство 39-річного чоловіка з Дніпропетровської області. Затримано мешканця смт.Івано-Франкове (Янів) підозрюваного у скоєнні цього жахливого злочину. Про це повідомив сьогодні, 2 липня, власкорові ЗІКу начальник Яворівського РВ ГУ МВСУ в Львівській області Руслан Домніцак.

З його слів, підозрюваним у вбивстві дніпропетровця є 51-річний мешканець селища Івано-Франкового.

Наразі ширшого коментаря у цій справі головний міліціонер Яворівського району не дає, мотивуючи це інтересами слідства.

Нагадаємо, що на початку червня цього року, що в лісовому масиві біля села Ставків Яворівського району Львівської області пастухи знайшли труп чоловіка з ознаками насильницької смерті. Загиблому було на вигляд років 30-35. Русявий, коротко підстрижений. Зростом – 172 см. Одягнутий в джинсові штани темно синього кольору, коричневого кольору смугасту сорочку на короткий рукав.

Судмедексперти підтвердили попередню версію міліціонерів про те, що знайдений в Яворівському районі Львівської області мертвий молодий чоловік пішов з життя не через хворобу чи суїцид – його вбили. Тіло відвезли в морг.

Яворівські міліціонери одр ... Читати далі »

| Розділ: Новини Янова | Дата: 03.07.2010 | Переглнуло: 1550 | » Читати далі
 

Голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль проситиме Прем’єр-міністра України Миколу Азарова про належне фінансування ремонту та реконструкції доріг Львівщини. Про це керівник області повідомив 24 липня під час щотижневої наради з питань підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, – повідомила прес-служба Львівської ОДА.


Доповідаючи про стан будівництва автомобільних доріг загальнодержавного значення, начальник Служби автодоріг у області Петро Шиптак зазначив, що розробка проектно-кошторисної документації по пріоритетних магістралях (Львів-Шегині, Львів-Краківець та Львів-Рава-Руська) буде закінчена протягом двох тижнів. Проте через брак коштів облавтодор не може розпочати ремонтні роботи.

Вислухавши доповідача, Василь Горбаль доручив підготувати листа Прем’єр-міністру України Миколі Азарову з проханням відповідно профінансувати ремонт пріоритетних доріг.

Учасники наради розглянули також питання проектування та будівництва нової автомобільної дороги Львів-Краківець. Інвестор концесійної дороги Львів-Краківець голова правління ВАТ ВНК «Розточчя» Тарас Сиротинський розповів, що вся робоча документація по цьому проекту вже виготовлена, а пакет відповідних документів перебуває на розгляді у Кабміні. З його слів, після відповідно рішення уряду, будівельники зможуть приступити до ... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 02.07.2010 | Переглнуло: 1759 | » Читати далі