Головна » 2010 » Травень » 29

Цього року інспектори почали реєстрацію цих транспортних засобів. І попередили водіїв, що з 1 липня всі скутери й мопеди без відповідного документа забиратимуть на штрафмайданчик. Але ситуація, схоже змінилась... 

- Наразі водії проходять спрощену реєстрацію,-розповів Олександр Паламарчук, працівник сектора моніторингу і юридичного забезпечення Управління ДАІ УМВС України. - Це означає, що потрібно просто привезти транспортний засіб на огляд, після чого власнику видадуть свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки. Це все буде коштувати приблизно 300 гривень. Раніше повідомлялося, що зареєстревати мопед чи скутер після 1 липня буде складніше: доведеться принести документ про придбання транспортного засобу. А водій, який не зареєструє свій двоколісний, заплатить від 170 до 255 гривень.
Але, ймовірно, спрощену процедуру реєстрації продовжать і після 1 липня. Адже на практиці ми зіткнулися з тим, що у більшості власників документа на придбання немає. Крім того, номерів катастрофічно бракує, та й не всі автошколи готові розпочати навчання скутеристів.
Наразі на скутер права не потрібні, але це правило з часом запровадять. І якщо в скутериста не буде водійського посвідчення, штраф стано ... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 29.05.2010 | Переглнуло: 1243 | » Читати далі