Головна » Матеріали користувача [Yurgans (52)]
« 1 2 3 4 5 6

У містечку Івано-Франкове Яворівського району Львівської області за участі керівництва ЛОДА та РДА, делегації науковців зі Львова, громадськості буде урочисто відкрито Екопросвітницький центр, зведений на 200 кв. м державним коштом. Про це повідомив сьогодні, 1 лютого, власкору ЗІКу голова Яворівської РДА Степан Новосядло.

директор Яворівського національного природного парку Михайло Біляк заявив, що за такими формою та змістом в Європі існує лише три Екопросвітницькі центри – в Німеччині та Польщі. З 18 природних парків України Яворівський національний природний парк опісля Рахова та Вижниці буде вже третім, що відкрив таку поважну установу.

З його слів, «в Івано-Франковому (стара назва – Янів) за часів Автстро-Угорщини вже був подібний Центр рекреації та туризму, який за сезон збирав під своїм крилом до 30 тис. людей з усіх кінців Європи. Нарешті відповідною постановою Кабміну Івано-Франкове визнано «Природним курортом». І це дало змогу нам звести Екопросвітницький центр, який, переконаний, матиме набагато більший успіх, ніж за часів Франца Йосифа».

«В Екопросвітницькому центрі, мета якого – формування духовної та екологічної культури, зосереджено музей «Екологія Розточчя», науково-природничу бібліотеку, конференц-залу, науково-дослідну лабораторію та науково-дослідні кабінети», – наголосив у розмові з власкором ЗІКу директор Яворівського ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 03.04.2009 | Переглнуло: 1676 | » Читати далі
 

Страшна звістка про синове самогубство застала мешканку містечка Івано-Франкове, що у Львівській області, Ганну Г. в Італії, на заробітках, – 22-річний Станіслав вистрелив собі в голову з мисливської рушниці саме в день роковин смерті батька. Уранці постріл почули старша сестра, яка з чоловіком і двома дітками спала в сусідній кімнаті, та кохана дівчина – юнак зателефонував Надії і спокійно сказав: «Зараз почуєш постріл…».

У Яворівському районі Львівської області суїцид з пострілом відбувається не вперше – ще за радянської влади з досі невідомих причин застрелився у власному кабінеті перший секретар райкому компартії Андрій Іванченко: хоча обком і заборонив пишні похорони, людей зібралася хмара. Але не кожен брав близько до серця цю смерть вже немолодого чоловіка з крутим характером, як самогубство перед Різдвом ще зовсім юного хлопця в містечку Івано-Франкове, яке в народі продовжують називати Яновом.

Похорон без священика

«Не йняв віри, коли довідався, що зробив Славік. Він не належав ні до вар?ятів, яких нині вистачає, ні до хуліганів, ні до пияк ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 24.01.2008 | Переглнуло: 1606 | » Читати далі