Головна » Матеріали користувача [Yurgans (52)]
« 1 2 3 4 5 6 »

Сьогодні, 17 червня, до власкора ЗІКу звернулися мешканці населених пунктів, через які проходить міжнародна автотраса Львів-Краковець, з проханням вияснити, коли ж нарешті зведуть обіцяний концесійний автобан. Адже, за словами мешканців, сіл Наконечного Першого та Наконечного Другого, через інтенсивний рух транспорту обабіч українсько-польського кордону продовжують тріскати фундаменти та стіни будинків, люди цілодобово наражаються на небезпеку, важко дихати від великої кількості викидних газів тощо.


У коментарі  начальник управління економіки Яворівської РДА Юрій Кміть зазначив, що будівництво концесійного автобану Львів-Краковець – одна з найболючіших проблем Яворівського району Львівської області. Незважаючи на інтенсивний розвиток взаємовідносин між Україною та Республікою Польщею (будівництво та розширення 4 західних митних переходів), спостерігається відставання у розвитку автодорожнього забезпечення та його інфраструктур. Так, автомобільна дорога Львів-Краковець, протяжністю 83,4 км, суміщається з напрямком міжнародного транспортного коридору № 3 (Лісабон –Київ), повинна проходити по території району, з’єднуючи селище Краковець з мі ... Читати далі »

| Розділ: Новини Янова | Дата: 17.06.2010 | Переглнуло: 3109 | » Читати далі
 

14 червня на Львівщині прогнозують грози. Вранці та вдень в окремих районах сильні зливи, град, подекуди під час гроз шквали 15–20 м/с. Про це сьогодні, 14 червня, ЗІК повідомив прес-центр ГУМ НС у Львівській області.


На території Львівської області хмарна погода з проясненнями. Короткочасні дощі, вранці та вдень місцями сильні зливи. Грози, вдень подекуди град. Вітер східний з переходом на південно-західний 7–12 м/с, вдень подекуди під час гроз шквали 15–20 м/с. Температура повітря вночі 13–16º тепла, вдень 23–28º тепла.

Радіаційна обстановка стабільна, середній радіаційний фон у м. Львові становить – 13 мкР/год.

У результаті урагану у Львові загорівся гуртожиток



У Львові під час сильного вітру з дощем через перепад напруги в електромережі в будівлі гуртожитку по вулиці Кульпарківській, 139 сталося коротке замикання.

Про це повідомили у Львівській міській раді. Як наслідок замикання в гуртожитку виникла пожежа. Надзвичайну подію було оперативно ліквідовано.

Крім того, під час бурі зірвало дах у Центрі дитячої та юнацької творчості Сихівського району. Затоплено два поверхи приміщення. На місце НП виїхав міський голова Андрій Садовий.
... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 14.06.2010 | Переглнуло: 1663 | » Читати далі
 

У лісовому масиві біля с. Ставки Яворівського району виявлено труп чоловіка з ознаками насильницької смерті. Про це повідомив сьогодні, 8 червня, заступник начальника Яворівського РВ ГУ МВСУ в Львівській області, підполковник міліції Юрій Моржин. З його слів, особу загиблого не встановлено, тому міліція просить людей допомогти. Підполковник міліції каже, що загиблому на вигляд років 30-35. Русявий, коротко підстрижений. Зріст – 172 см. Одягнутий в джинсові штани темно синього кольору, коричневого кольору смугасту сорочку на короткий рукав. Взутий у зелені гумові чоботи. Характерні прикмети: два передніх зуби – з жовтого металу.

... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 14.06.2010 | Переглнуло: 1408 | » Читати далі
 

Сьогодні у Львові внаслідок сильного буревію перекинулось маршрутне таксі, у якому перебували троє пасажирів.


Двоє з них травмовані і доставлені в лікарню, повідомила УНІАН начальник прес-служби управління ДАІ у Львівській області Світлана ДОБРОВОЛЬСЬКА.

За її словами, внаслідок негоди масово падали дерева на вулицях міста, у тому числі й на автомобілі.

Сильний вітер і гроза спричинили також падіння дерев на автошляхах Львівської області. Зараз з’ясовується оперативна ситуація у населених пунктах.

Зараз у Львові знеструмлено насосні станції «Сокільники», «Довга», «Кривчиці»

Внаслідок цього у Франківський, частково Залізничний та Сихівський райони Львова припинено подачу води. Знеструмлено також каналізаційно-насосні станції «Лапаївка», «Зубра», «Медової печери» і «Насосна-Малечковичі».

Також знеструмлені всі ТЕЦ міста та всі котельні, крім Шевченківського району Львова. Франківський, Сихівський та частково Личаківський район залишилися без гарячої води.

Також під час буревію на вулиці Манастирського,5 частина даху впала на 15-річну дитину. Зараз її шпиталізовано в міську дитячу лікарню. Дитина у важкому стані.

На вулиці Підвальній ... Читати далі »

| Розділ: Львівська обл. | Дата: 03.06.2010 | Переглнуло: 1647 | » Читати далі
 

За повідомленням чергової медсестри Івано-Франкової районної лікарні госпіталізовано працівника Страдчанського навчального лісокомбінату С., 1945 року народження, з діагнозом – різана рана середньої третини правого передпліччя з пошкодженням кісток. Про це повідомив сьогодні, 1 червня, з посиланням на дані Яворівського РВ ГУ МВСУ в Львівській області. Як вияснили правоохоронці, цю серйозну травму чоловік отримав на робочому місці – при різці дерева на циркулярці.

ЗІК



| Розділ: Новини Янова | Дата: 01.06.2010 | Переглнуло: 1162 | » Читати далі
 


Новояворівськ «випав» з програми відвідин губернаторами з України
Сьогодні, 26 травня, місто Новояворівськ Львівської області, особливо Палац культури «Кристал» активно прибирають. Люди подейкують, що сюди завтра має приїхати сам Президент України Віктор Янукович. 

У коментарі  голови Яворівської РДА Ігор Гевко інформацію стосовно відвідин Новояворівська Президентом України Віктором Януковичем спростував, однак зазначив, що на завтра спочатку було заплановано зібрання в цьому місті губернаторів з усієї України. Але зараз цей захід з програми випав.

Ігор Гевко каже, що благоустрій Новояворівська нині не завершиться: він триватиме аж до початку Міжнародного пісенного фестивалю «Молода Галичина-2010», який традиційно розпочнеться у липні цього року.



| Розділ: Львівська обл. | Дата: 26.05.2010 | Переглнуло: 1571 | » Читати далі
 

Міліція під час обшуку в хаті знайшла боєприпаси та затримала чоловіка з ножем та патронами до автомату "Калашникова"Під час санкціонованого обшуку в селищі Івано-Франковому Яворівського району Львівської області в помешканні громадянина Г. міліціонери знайшли бойові патрони. Про це повідомив власкор ЗІКу з посиланням на дані Яворівського РВ ГУ МВСУ в Львівській області.
Зараз правоохоронці з'ясовують, де ці боєприпаси чоловік взяв і навіщо вони йому були потрібні.

Також яворівські правоохоронці затримали в місті Новояворівську 28-річного Л., у якого виявлено та вилучено ніж з лезом, завдовжки 10 см, патрони до автомату «Калашникова».



| Розділ: | Дата: 24.05.2010 | Переглнуло: 999 | » Читати далі
 


Сьогодні, 26 квітня, в Україні й у всьому світі згадують Чорнобильську трагедію. Рівно 24 роки тому був зруйнований четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України (на той час - Української РСР). Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований, і в навколишнє середовище було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. 


Аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і постраждалих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. На момент аварії Чорнобильська АЕС була найпотужнішою у СРСР.

У результаті територія в радіусі 30 кілометрів піддалася радіоактивному зараженню, від радіоактивного забруднення постраждали 19 російських регіонів з територією майже 60 тисяч квадратних кілометрів і з населенням 2,6 мільйона людей, 46,5 тисячі квадратних кілометрів території Білорусі (23% загальної площі). Загальна площа радіаційного забруднення України сягнула 50 тисяч квадратних кілометрів у 12 областях.

Сьогодні президент України Віктор Янукович побуває на Чорнобильській АЕС, де цього дня пройде мітинг-реквієм пам'яті пр ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 26.04.2010 | Переглнуло: 1301 | » Читати далі
 

Курортне Івано-Франково протестує проти знищення транспортними перевезеннями центральної вулиці

Мешканці селища Івано-Франкового (стара назва Янів) Яворівського району Львівської області, через яке проходить міжнародна автотраса Львів-Краковець, налаштовані на акції непокори. Люди обурені жахливим станом центральної вулиці цього містечка зі статусом курортного. Причина – потужний рух обабіч українсько-польського кордону великогабаритних вантажівок та легкового транспорту. Іванофранківці вимагатимуть не лише якісного ремонту центральної вулиці, але й зведення об’їзної дороги. Про це повідомила сьогодні, 8 квітня, власкорові  ініціативна група з порятунку янівських доріг.


Селищний голова Івано-Франкового Володимир Літвінов сказав, що він особисто вже сотні разів звертався до дорожників з проханням якісно відремонтувати цю державного значення дорогу, але ті у відповідь постійно нарікають на нестачу коштів.

Володимир Літвінов каже, що селищна рада ще з грудня минулого року не може скористатися транспортним збором у близько 50 тис. грн, бо ці кошти, за його словами, не пропускає казначейство – через відсутність бюджету.

Власкор ЗІКу побував в Івано-Франковому й пересвідчився, що тут центральна вулиця (відтинок міжнародної автотраси Львів-Краковець), особливо біля ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 08.04.2010 | Переглнуло: 1582 | » Читати далі
 

Учора, 4 квітня, в Яворові Львівської області одночасно святкують Великдень віруючі чотирьох греко-католицьких церков – Святого Юрія, Різдва Пресвятої Богородиці, Успення Пресвятої Богородиці, Покрови Пресвятої Богородиці, Преображення Господнього, православного храму Почаївської ікони Божої Матері та римо-католицького костьолу Святих Петра і Павла. Про це повідомив кореспондент ЗІКу. Учора священики усіх конфесій освятили Великодні кошички, де були й писанки, майстерно розмальовані яворівцями завдяки майстер-класу, що відбувся в історико-краєзнавчому музеї «Яворівщина». За словами яворівчан, давніх традицій писанкарства напередодні Великодня навчила дітей та молодь викладач малюнку, живопису та композиції Івано-Франкового художньо-професійного училища №14 Наталія Дюг. А допомагали їй проводити майстер-клас з писанкарства її талановиті учениці – Ірина Кузьміч, Ольга Крілишин, Віра Гнилюх. Художниця Наталія Дюг також поділилася своєю майстерністю з учнями та викладачами Яворівської школи мистецтв імені Михайла Вербицького.

... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 05.04.2010 | Переглнуло: 1966 | » Читати далі