Головна » 2011 » Квітень » 19 » Президент проти обов'язкового ТО автомобілів
20:58
Президент проти обов'язкового ТО автомобілів

Президент України Віктор Янукович пропонує скасувати обов'язковий техогляд автомобілів. Про це на прес-конференції повідомила радник Президента, представник глава держави в КС Олена Лукаш, представляючи законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ліквідації надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень»

«Сьогодні Президентом Віктором Януковичем буде внесено у Верховну Раду України цей проект закону… основною і головною новацією цього законопроекту є скасування в Україні проходження державного технічного огляду і скасування талона про проходження державного техогляду», - сказала Лукаш.

Вона зазначила, що законопроект буде внесено як невідкладний, підкресливши при цьому, що з розглядом даного документа в парламенті «не буде проблем», і він набере чинності після ухвалення «через кілька місяців», як тільки ДАІ буде готова до нововведення.

Водночас радник Президента додала, що звільнення від обов'язкового технічного контролю не відноситиметься до тих транспортних засобів, які використовують для автомобільних перевезень людей, вантажів, зокрема небезпечних вантажів. Для таких категорій автомобілів в документі пропонується визначити періодичність проходження техогляду залежно вантажопідйомності і причепів до них.

Законопроектом також передбачено, що функції технічного контролю відійдуть до суб'єктів господарювання, а не лише СТО, які зможуть надати документи про наявність відповідного технічного устаткування для здійснення технічного контролю транспортних засобів.

За словами Лукаш, таких суб'єктів в Україні 1125, і вони повинні будуть отримувати дозволи в ДАІ автоматично.

Вона додала, що такий порядок дозволить ліквідувати корупційну схему при отриманні відповідних дозволів.

Окрім того, водії повинні будуть мати всього три документи для управління транспортним засобом – водійське посвідчення, реєстраційний документ на машину і страховий поліс.

У законопроекті також встановлюються причини, з яких працівник ДАІ зможе зупинити автомобіль для перевірки. Таке право «даішники» матимуть лише в разі складання протоколу про порушення Правил дорожньо-транспортного руху або оформлення матеріалів ДТП.

Нагадаємо, із  14 квітня набрав чинності закон про скасування талона до посвідчення водія.


Джерело:

http://ua.glavred.info/archive/2011/04/14/130037-18.html

Категорія: Україна та світ | Переглядів: 1955 | Додав: varvar_666 | Теги: ДАІ, УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, скасування ТО, то, Україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
avatar
1
Водії радіють, мабудь. :) Але загалом думаю, аварій трошки побільшає, а?
avatar
2
Щодо аварій в мене сумніви! ТО буде, просто не для всіх типів авто!
avatar
3
Зі слів нашого Президента це для того зроблено щоб міліція менше хабарів брала! І доречі в цьому законі ідеться також про те, що тепер не потрібно доручення щоб керувати чужим авто, достатньо лише техпаспорт, водійські права та страховий поліс!
avatar