Головна » Україна та світ
« 1 2

Маємо велику честь та приємність від усього серця вітати Вас із нашим головним загальнонаціональним святом – Днем Української Державності!

У житті кожної нації є події, які визначають подальшу її історію, сенс буття, її місце в світовому просторі. Є такі події і в нас, українців. Одна з них – проголошення Верховною Радою УРСР 24 серпня 19 років тому Акту про Незалежність України. Ця знаменна дата увійшла в наші серця не просто як День народження держави, а передусім – як світле свято пам’яті про цілі покоління наших предків, які з любов’ю творили й плекали українську націю, рідну мову, мужньо боролися за утвердження державності.
... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 24.08.2010 | Переглнуло: 1763 | » Читати далі
 

Чернігівські селяни зловили вбивцю кролів - чупакабру, пишеТСН.ua.

Убитий хижак на перший погляд нагадував лисицю породи сфінкс, тобто без хутра, з довгим хвостом і гострими іклами. Пересувався звір як кенгуру, стрибаючи на задніх лапах. А ще, крім пташенят і кролів, дуже любив шовковицю.

Першими тварину-мутанта побачили в центрі села Чемер дві дівчини. Кажуть: голова собаки, тіло кенгуру, хвіст опосума, тільки без шерсті.

Одна з дівчат покликала батька. Він вийшов на звіра з вилами. Вистежував чупакабру, йдучи по сліду на прим'ятій траві, а коли вистежив і заколов, то виявилося, що звір набагато менший, ніж звір, якого бачили дівчини. Дівчата впевнені, що це - дитинча.

Відтоді  на вулицю після заходу сонця не виходять, тому що вірять, що десь у селі прижилася доросла пара цих істот. Сільський голова навіть задумав облаву на чупакабру.

Тим часом, тіло вбитого звіра відвезли на розтин. Хто це, ветеринари так і не встановили. Вдалося з'ясувати лише те, що це двомісячний самець. Хутра майже немає, у тварини неприродно великий хвіст, п'ять пальців на передніх лапах, чотири - на задніх, довгі вуха і ікла, завеликі, як ... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 05.08.2010 | Переглнуло: 3269 | » Читати далі
 

Сьогодні, 27 липня, виповнюється вісім років з дня трагедії на Скнилівському аеродромі, коли в результаті падіння винищувача Су-27 загинули 77 осіб, у тому числі 28 дітей.

Сьогодні львів'яни вшанують пам'ять загиблих під час Скнилівської трагедії. По всьому місту розвішано прапори з чорними стрічками.

"Для Львова - це жахлива трагедія, яка забрала життя ні в чому не винних людей. Кожен з нас повинен зробити все можливе, щоб подібне ніколи не повторилося. Вкотре перепрошую за владу і людей, які тоді допустили цю трагедію. Сьогодні, через вісім років, ми повинні бути єдиними, адже тільки разом зможемо подолати жахливі наслідки трагедії", - заявив мер міста Андрій Садовий.

Нагадаємо, що 27 липня 2002 року під час авіашоу на Скнилівському аеродромі сталася катастрофа літак Су-27. У результаті аварії загинули 77 осіб. ... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 27.07.2010 | Переглнуло: 2367 | » Читати далі
 

Цього року інспектори почали реєстрацію цих транспортних засобів. І попередили водіїв, що з 1 липня всі скутери й мопеди без відповідного документа забиратимуть на штрафмайданчик. Але ситуація, схоже змінилась... 

- Наразі водії проходять спрощену реєстрацію,-розповів Олександр Паламарчук, працівник сектора моніторингу і юридичного забезпечення Управління ДАІ УМВС України. - Це означає, що потрібно просто привезти транспортний засіб на огляд, після чого власнику видадуть свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки. Це все буде коштувати приблизно 300 гривень. Раніше повідомлялося, що зареєстревати мопед чи скутер після 1 липня буде складніше: доведеться принести документ про придбання транспортного засобу. А водій, який не зареєструє свій двоколісний, заплатить від 170 до 255 гривень.
Але, ймовірно, спрощену процедуру реєстрації продовжать і після 1 липня. Адже на практиці ми зіткнулися з тим, що у більшості власників документа на придбання немає. Крім того, номерів катастрофічно бракує, та й не всі автошколи готові розпочати навчання скутеристів.
Наразі на скутер права не потрібні, але це правило з часом запровадять. І якщо в скутериста не буде водійського посвідчення, штраф стано ... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 29.05.2010 | Переглнуло: 1244 | » Читати далі
 

                                                      Яворівську іграшку придбав Віктор Ющенко

Ющенко

У Київському Палаці Мистецтв ‘’Український дім” 13 січня, напередодні старого Нового року,відбулося етнографічне свято "Маланка-2010”, яке організувало Львівське товариство в Києві.

У цьому дійстві взяв участь  ряд фольклорних колективів,які репрезентували своє бачення "Маланчиного вечора”. Крім виступів, тут були представлені вироби з кераміки,вишивка,зразки народних ремесл з різних регіонів України, київська писанка та роботи професійних художників.
І серед цього розмаїття народної творчості на чільному місці була експозиція-презентація робіт учнів та працівників Івано-Франківського ХПТУ-14. Тут представлено яворівську різьбу, розпис на деревині,яворівську дитячу забавку, плетіння з рогози, а також ляльки-мотанки Оксани Маруняк , одяг для яких вишиває учениця 24-ї групи Ольга Крілишин. Все це багатство представляли директор училища Василь Гевало, заступник директора з навчально-виробничої роботи Олексій Зварич та учні другого курсу Іра Кузьмич і Микола Грабовенський .
Вабили око яскраві кольори розпису, якими світилися "сонечка”,"розетки", "вербівки”,”гілочки”,”листочки”. А посередині стояла скриня. Аж очі розбігаються: гарна яка, розписана "вазонками”. Отим розмаїттям, на якому сплелися рослинн ... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 30.01.2010 | Переглнуло: 3280 | » Читати далі
 
1-10 11-15