Головна » 2009 » Грудень » 30 » До Євро-2012 можна буде дістатися велосипедом
20:03
До Євро-2012 можна буде дістатися велосипедом

yurgansЛюбителі велоспорту зможуть прибути до Львова на заключні ігри Євро-2012 на своїх двоколісних машинах.

Велотраса візьме початок на пункті прокордонного переходу Рава-Руська і проляже через місцевості, знамениті не тільки своїми мальовничими пейзажами і цілющими джерелами, але й історичними та духовними пам`ятками. До таких, зокрема, належить село Крехів, де розміщений монастир отців Василіан. Чимало нового відкриють для себе подорожуючі і в Магерові, Дубровиці, Івано-Франковому, Страдчі та інших населених пунктах, що лежать на карті маршруту.


Проте, щоб він відповідав міжнародним стандартам, необхідно ще чимало зробити, насамперед, облаштувати станції технічного обслуговування для велотранспорту, відкрити нові заклади громадського харчування, готелі тощо.

Як зазначив директор Яворівського національного парку Михайло Біляк, ініціативу готова підтримати не тільки місцева влада, але й бізнесові кола. Адже відкриття потужного веломаршруту по українському Розточчю привабить туристичні потоки, а значить, дасть потужний імпульс для розвитку приватної ініціативи, принесе нові інвестиції та робочі місця у праценадлишковий регіон.

Уже першого травня нинішнього року ідею апробують сто любителів велоспорту з України та Польщі. Вони стартують у польському Юзефові і через Розточчя прибудуть до Львова.
Переглядів: 1138 | Додав: Yurgans | Теги: євро-2012, велосипед, Янів, Івано-Франкове | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
avatar