Головна » 2009 » Квітень » 3 » У містечку Івано-Франкове відкрито Екопросвітницький центр
22:09
У містечку Івано-Франкове відкрито Екопросвітницький центр

У містечку Івано-Франкове Яворівського району Львівської області за участі керівництва ЛОДА та РДА, делегації науковців зі Львова, громадськості буде урочисто відкрито Екопросвітницький центр, зведений на 200 кв. м державним коштом. Про це повідомив сьогодні, 1 лютого, власкору ЗІКу голова Яворівської РДА Степан Новосядло.

директор Яворівського національного природного парку Михайло Біляк заявив, що за такими формою та змістом в Європі існує лише три Екопросвітницькі центри – в Німеччині та Польщі. З 18 природних парків України Яворівський національний природний парк опісля Рахова та Вижниці буде вже третім, що відкрив таку поважну установу.

З його слів, «в Івано-Франковому (стара назва – Янів) за часів Автстро-Угорщини вже був подібний Центр рекреації та туризму, який за сезон збирав під своїм крилом до 30 тис. людей з усіх кінців Європи. Нарешті відповідною постановою Кабміну Івано-Франкове визнано «Природним курортом». І це дало змогу нам звести Екопросвітницький центр, який, переконаний, матиме набагато більший успіх, ніж за часів Франца Йосифа».

«В Екопросвітницькому центрі, мета якого – формування духовної та екологічної культури, зосереджено музей «Екологія Розточчя», науково-природничу бібліотеку, конференц-залу, науково-дослідну лабораторію та науково-дослідні кабінети», – наголосив у розмові з власкором ЗІКу директор Яворівського національного природного парку Михайло Біляк.

Нагадаємо, як повідомляв ЗІК 24 грудня 2007 року, за підсумками роботи в 2007 році Міністерство охорони навколишнього природного середовища нагородило іменним годинником директора Яворівського національного природного парку Михайла Біляка. Також очільник ЯНПП Михайло Біляк став володарем «Золотої фортуни» – за вагомий особистий внесок у розвиток природоохоронної галузі України, великі заслуги у створенні Міжнародного біосферного резервату «Розточчя», що невдовзі діятиме на українсько-польських прикордонних теренах під егідою ЮНЕСКО.

Переглядів: 1672 | Додав: Yurgans | Теги: Янів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar