Головна » 2010 » Жовтень » 1 » Залишився місяць!!!
15:27
Залишився місяць!!!
 Постановою уряду від 23 грудня 2009 року були запроваджені правила реєстрації транспортних засобів з об’ємом двигуна не більше 50 кубічних сантиметрів. Проте номерні знаки у Львівську область надійшли лише у червні цього року. Відтак за вказівкою керівництва департаменту ДАІ МВС України термін реєстрації продовжено до 1 листопада цього року. До цього часу працівники ДАІ не будуть штрафувати водіїв скутерів за відсутність реєстрації та відповідних водійських прав. Про це 20 липня під час прес-конференції повідомив начальник відділу організації екзаменаційно-реєстраційної роботи управління ДАІ у Львівській області Сергій Клочко. 

Сергій Клочко повідомив, що реєстрація відбувається за спрощеною системою. Для початку, за його словами, громадянину слід написати заяву-звернення до начальника управління ДАІ у Львівській області, де він має викласти бажання зареєструвати скутер та подати підтвердження, що транспортний засіб придбано до 1 січня 2010 року. Опісля працівники ДАІ перевірять, чи згадуваний транспортний засіб був набутий законним шляхом, і чи не перебуває у розшуку. Сергій Клочко зазначив, що з початку кампанії реєстрації було виявлено два скутери, які розшукувалися міліцією.

Після перевірки працівники управління ДАІ у Львівській області дають вмотивований висновок. Якщо він позитивний, особа може звертатися у відділ міліції за місцем прописки з метою реєстрації транспортного засобу. Для цього слід подати паспорт, заяву, висновок експертного огляду, акт авто технічної експертизи. Сергій Клочко запевнив, що реєстрація скутера відбудеться протягом максимально стислого терміну часу – до трьох годин, і коштуватиме до 170 гривень.

Опісля власнику скутера ще необхідно буде виробити посвідчення водія категорії А1 та технічний огляд транспортного засобу.

Сергій Клочко повідомив, що станом на 19 липня на Львівщині зареєстровано 68 скутерів. Більшість – саме у липні, адже станом на 30 червня їх було лише 10. При цьому за попередніми оцінками управління ДАІ у Львівській області, на Львівщині є від 2 до 3 тис. таких транспортних засобів. Сергій Клочко звернувся до громадян з проханням не відкладати проходження реєстрації скутерів на кінцевий термін.

Сергій Клочко вважає, що взяття на облік скутерів та введення їх водіїв у правове поле дозволить зробити аварійність за участю скутеристів контрольованою. Нагадаємо, з початку цього року на Львівщині сталося 41 ДТП за участю скутеристів

Категорія: Львівська обл. | Переглядів: 1724 | Додав: JetiX | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar