Головна » 2010 » Жовтень » 31 » ВСІ НА ВИБОРИ!
10:28
ВСІ НА ВИБОРИ!

Cьогодні, 31 жовтня, в неділю, в Україні стартують місцеві вибори. О 7 годині ранку має розпочатися засідання в усіх ДВК. На Львівщині зареєстровано 2 118 дільничних виборчих комісій. Виборчі дільниці відчиняться о 8:00 й зачиняться о 22:00. Остаточні підсумки голосування за законом мають бути підбиті не пізніше як 5 листопада.

 


На території області створено 731 територіальні виборчі комісії. З них – міські ТВК 9, районні – 20, міські ТВК (міст районного значення) – 35, селищні ТВК – 34, сільські ТВК – 632 (за даними ЦВК).

Загалом ЦВК сформував 670 територіальних виборчих комісій різних рівнів: 24 обласні, 2 міські (Києва й Севастополя), 474 районні, 166 міських (міст обласного підпорядкування) і 4 районні у Севастополі.

Також організовані понад 11 тис. виборчкомів нижчого рівня - міських, сільських і селищних, районних у містах, і понад 33 тис. дільничних комісій.

Спостерігати за виборами в Україні будуть 490 міжнародних офіційних спостерігачів і 1913 офіційних спостерігачів від всеукраїнських громадських організацій

При цьому в Україні від Всеукраїнських громадських організацій за виборами спостерігатиме 1 913 офіційних спостерігачів, від іноземних держав – 134, від міжнародних організацій – 365.

Водночас на Львівщині до місцевих рад оберуть 15,5 тисяч депутатів (до сільських, селищних, міських рад, обласної ради). На ці місця претендує понад 150 тисяч кандидатів, тобто практично 10 людей на місце.

Як розповів у коментарі «Гал-інфо», голова Львівської обласної виборчої комісії Микола Щур, Львівська ОВК зареєструвала 1200 спостерігачів на території області.

Спостерігач за виборами у Львівській області від ГО «Опора» Ірина Швець, розповіла, що від «Опори» у Львівській області працюватимуть у день виборів 94 спостерігачі.

Ці вибори вперше проводяться за змішаною пропорційно-мажоритарною системою: 50% депутатів місцевих рад обирається за партійними списками, 50% - в одномандатних округах, хоча висувати кандидатів у цих округах можуть лище місцеві партійні організації.

За змішаною системою обираються депутати Верховної Ради АР Крим, а також обласних, районних і міських рад. Однак депутати сільських і селищних рад обираються за мажоритарною системою.

Кандидатів на посаду міських голів можуть висувати лише місцеві партійні організації, сільські й селищні голови балотуються як від партій, так і шляхом самовисування

Нагадаємо, що, на думку експертів, специфіка цієї виборчої кампанії полягає у тому, що поспішно прийнятий Закон про вибори вже передбачає використання адміністративного ресурсу та узаконює спроби фальсифікації місцевих виборів. Експерти вважають, що факти адміністративного тиску практично не можна буде довести.
Категорія: Новини Янова | Переглядів: 1585 | Додав: AndroID | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar