Головна » 2012 » Квітень » 15

Сьогодні, 15 квітня, православні, католики і греко-католики відзначають одне з найголовніших релігійних свят Світле Христове Воскресіння чи Великдень

Свято Великдень встановлений на честь воскресіння із мертвих Ісуса Христа. День святкування встановлений Першим Вселенським Собором в 325 році н. е. ..

Згідно з Новим заповітом, на третій день після розп'яття, яке відбулося у Страсну п'ятницю, Ісус воскрес, тим самим, давши віруючим можливість вічного життя. Своєю смертю він поніс покарання за всі людські гріхи. Саме тому свято Великодня вважається найбільш значущим в християнській релігії.

Святкування Великодня передує 40-денний піст. За традицією, в день Світлого Воскресіння Христового влаштовують святкові трапези, головними стравами яких стають фарбовані яйця і паски, які напередодні спеціально приносять у храми для освячення.

Звичай дарувати один одному на Великдень фарбовані яйця з'явився ще в I столітті н. е.. Відповідно до церковного переказу, в ті часи було прийнято, відвідуючи імператора, приносити йому дар. І коли бідна учениця Христа, свята Марія Магдалина прийшла в Рим до імператора Тиберія з проповіддю віри, то подарувала йому просте куряче яйце.

Тіберій не повірив у розповідь Марії про Воскресіння Христа і вигукнув: «Як може хтось воскреснути з мертвих? Це так само неможливо, як якби це яйце раптом стало червоним ». Тут же на очах ... Читати далі »

| Розділ: Україна та світ | Дата: 15.04.2012 | Переглнуло: 2410 | » Читати далі