Головна » Матеріали користувача [YanivGames (13)]
1 2 »

                                          nullnull



Прийміть наші найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим.Нехай ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – принесуть Вам і Вашій родині добро, мир і достаток. Бажаю, щоб у новому році Ви зробили все те, про що так давно мріяли. Вірю, що у новому році Ви відчуєте турботу з боку колег, тепло друзів та близьких. Щастя Вам, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань. З Новим Роком !

Адміністарація сайту yanivgames.at.ua (Янів Івано-Франкове)



| Розділ: | Дата: 01.01.2010 | Переглнуло: 1411 | » Читати далі
 



Ось так виглядає янівський став який насправді можна величати озером коли з нього спустили воду! Особисто для мене це видовище викликає просто жах! Одразу згадується літня пора року коли в голубому ставі грайливо виблискують промені сонця , так і хочеться в ньому скупатись! Деякі люди напевно не знаючи всіх таємниць цього озера, так і роблять не підозрюючи про небезпеку, а особливо відпочиваючі, які приїхали сюди щоб відпочити.
Я думаю, що свідома людина яка знає який стан цього купатись туди точно не полізе. Адже крім того що на дні можна знайти від звичайних розбитих пляшок до запчастин від машин, в озеро кожного дня вливається сотні літрів каналізаційних стоків, і цього ніхто навіть не приховує!
Люди не купайтеся біля "коси” ідіть краще на ”бойню” , там принаймні вода чистіша….

Янів Івано Франкове (Став)null

| Розділ: | Дата: 20.12.2009 | Переглнуло: 3606 | » Читати далі
 

                                               В Янові будують приватну стоматологічну клініку
  Я думаю багато кому цікаво, що ж таке будують поруч з макаронною фабрикою? 

null
  За неофіційною інформацією скоро тут запрацює приватний стоматологічний кабінет,а зразу навпроти розпочалося будівництво маленького продуктового магазину. В принципі побудувати магазин саме в цьому місті це непогана ідея, адже люди які будуть приходити в поліклініку також зможуть зайти в магазин, щоб щось собі придбати, та і людям які живуть неподалік це також буде на користь, бо не потрібно буде далеко йти в магазин – він буде поруч.
  Судячи з розмірів споруди і швидкості з якою її будують,можна здогадатись, що поліклініка буде не з дешевих. Але що зараз дешево? Головне, щоб в ній надавали я кісні послуги і вона не заважала людям які живуть поруч. На рахунок другого я більш ніж впевнений , що люди навіть будуть раді, що в їхньому селищі з'явиться подібний заклад.

... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 14.12.2009 | Переглнуло: 1469 | » Читати далі
 

Х

Роботи майстрів Івано-Франківського побували на звітньому концерті в Києві,де їх оцінив президент України Віктор Ющенко.

Київ концер звітній

  27.10.2009 у Національному Палаці «Україна» в Києві відбувся звітній концерт творчих колективів Львівщини. У концерті під назвою «У перевеслі вічної краси народ торує долю України» брали участь понад 20 колективів серед яких наші Яворівські умільці. 
  На мою думку кожному жителю нашого селища дуже приємно, що в нашому краї є такі талановиті люди, роботи яких милують людське око не тільки на теренах Львівщини, але й по всій Україні. Люди які творять ці надзвичайно теплі вироби працюють у нашому ХПТУ-14.

На перший погляд здавалося б , а що такого особливого в Янівському училищі? Звичайні майстри, звичайні викладачі, звичайні учні, але даний концерт, та багато інших культурних заходів у яких бере участь училище являється яскравим прикладом того, що цей заклад не стоїть на місті, що він хоч не дуже швидко але розвивається.  

... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 11.12.2009 | Переглнуло: 2530 | » Читати далі
 

                  Затверджено виборчі дільниці (Янів) Івано-Франкове   

ВД №166 Їдальня ХПТУ-14

Львівська обл., Яворівський р-н., смт Івано - Франкове, пл. Ринок смт. Івано-Франкове, вулиці: Озерна, Мазепи, Сковороди, Садова, Дорошенка, Набережна, Довбуша, Новицького, Симиренка, Коротка, Лелехівська, Романівка, Галицька, Затишна, Тичини, Стефаника, Шашкевича, Терешкова, Молодіжна, Зелена, Гайдамацька, Коцюбинського, Лісна, Хмелюка, Корольова, Гагаріна, Березовського, Богунська, Яворівська, Булава, Сонячна, Світла, Я.Мудрого, !-го Грудня, 24-го Серпня,провулок Юності, Б. Юності, Б. Садова.

ВД №167  Народний дім "Просвіта"
Львівська обл., Яворівський р-н. смт. Івано - Франкове, вул. Січ. Стрільців смт. Івано-Франкове, вулиці: Залісся, Б.Залісся, Нова, Лисенка, Кн.Ольги, Б.Великопільська, Великопільська, Шухевича, Космонавтів, Перемоги, М.Грушевського, Сагайдачного, Маковея, Визволення, Б.Шухевича, Львівська, Янівська, Гонти, Винниченка, А.Шептицького, Козацька, Коновальця, Т.Шевченка, пл. Ринок, Б.Хмельницького, І.Франка, Міцкевича, Крута, Миру, Залізнична, Л.Українки, Ю.Липи, Костюшко, О.Довженка, В.Сту ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 19.11.2009 | Переглнуло: 1699 | » Читати далі
 

Львів забавляє яворівська дерев’яна мальована іграшка

У Львівському музеї етнографії презентовано персональну виставку майстрів народного мистецтва Антона Гули, Василя Яремина, Романа Приставського, які представили експозицію яворівської дерев’яної мальованої забавки. Про це повідомив сьогодні, 28 вересня, власкор ЗІКу з посиланням на краєзнавця, публіциста, члена Національної спілки журналістів України Володимира Дацка. 

З його слів, творчі доробки цих народних майстрів з Яворівщини одержали високу оцінку від голови Львівського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва Зеновії Краковецької, завідувачки відділу народного мистецтва Інституту народознавства НАНУ, кандидата мистецтвознавства Людмили Герус.

Гула Антон       Яремин В.М.

Приставський Р.М.



| Розділ: | Дата: 22.10.2009 | Переглнуло: 2594 | » Читати далі
 

                                                 Свято різьбярів в с. Пирогово на Київщині

1-2Серпня в національному музеї народної архітектури та побуту україни в с. Пирогово біля м. Києва відбулося свято різьбярів,в якому брали участь різьбярі з всієї України.


ХПТУ-14-Янів івно-франкове ХПТУ-14-Янів івно-франкове 1-2Серпня в національному музеї народної архітектури та побуту україни в с. Пирогово біля м. Києва відбулося свято різьбярів,в якому брали участь різьбярі з всієї України.
В даному святі приймали участь учні та працівники ХПТУ-14.
Під керівництвом заступника директора Зварича О.Д. та майстра в/н Андрушко Й.А. учні училища Шевчик Андрій,Чечіль Володимир,Воробель Олег,Грабовенський Микола виконали деревяну скульптуру бога Перуна і встановили на майдані в центрі ярмаркового містечка.

Учениці Теслюк Юля і Кузьміч Ірина разом з викладачем Дюг Наталією Володимирівною показували майстер клас із технаіки яворівського розпису.

ХПТУ-14-Янів івно-франкове

с.Пирогово

ХПТУ-14-Янів івно
		<!-- ... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 05.08.2009 | Переглнуло: 2494 | » Читати далі
 

  

Директор історико-етнографічного музею ”Яворівщина” у місті Яворові на Львівщині Мар’яна Гасиджук показує розмальовані деркачі. Їх для виставки привезли із селища Івано-Франкове (фото: Ігор ХОМИЧ)

”Це не іграшка, це забавка, від слів забавляти, бавити, заспокоювати”, — показує дерев’яний розмальований іграшковий возик майстер Василь Яремин, 52 роки, із селища Івано-Франкове Яворівського району Львівщини.

Чоловік працює в художньо-професійному училищі N14. Тут викладають мистецтво різьби по дереву. В окрему дисципліну виділили виготовлення дерев’яних дитячих забавок. Майстри хочуть відкрити окремий цех. 

1896 року в Яворові була народна забавкарська школа. Тепер іграшки можна побачити лише в музеях. 

— Досі нам замовляли по 20–30 штук для іноземців, виставок у музеях Львова, Канади, Німеччини, Польщі, США. Є люди, які хочуть вкласти гроші, щоб ми виготовляли забавки на продаж. 

Василь Михайлович розкладає на столі розмальованих квітами дерев’яних коників, пташок, колиски. Наголошує, що забавки не ламаються. 

— Ось дивіться, це деркач, або тріскунець, — майстер бере до рук конструкцію із двох дощечок і коліщатка та починає крутити в руках. Річ голосно дерчить. — Колись діти з такими тріскунцями на Великдень на вулицю ходили. 

Деркач здатен заспокоїти вередливу дитину. 

... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 29.03.2009 | Переглнуло: 4333 | » Читати далі
 

Містечко Івано-Франкове (Львівська область), яке є центром екопросвітницької роботи в Україні, стало побратимом італійського міста Браччано – згідно з угодою про партнерство, народженої в рамках Програм ЮНЕСКО в галузі міжнародних зв’язків та розвитку новітніх технологій. Про це повідомив сьогодні, 7 липня, власкор ЗІКу з посиланням на голову Яворівської районної ради Івана Карпу. 


З його слів, багато повчального є в діяльності органів самоуправління в Італії: вражає демократичний підхід до вирішення життєвих проблем, соціально-економічного розвитку населених пунктів, в чому ми могли особисто переконатися на прикладі італійського міста Браччано. 

Довідка ЗІКу.

Відповідною постановою Кабміну Івано-Франкове визнано «Природним курортом». І це дало змогу звести Екопросвітницький центр, який матиме набагато більший успіх, – стверджують фахівці, – ніж за часів Франца Йосифа



| Розділ: | Дата: 28.03.2009 | Переглнуло: 1536 | » Читати далі
 

null

У Львівській області стартує, вперше в Україні, Прем'єр ліга. Серед учасників історичного змагання ФК "Княжа" (Добромиль).

Тож побажаємо дочірній команді ФК "Львів" удачі та звитяг на футбольних полях Львівщини!

КАЛЕНДАР ІГОР ЧЕМПІОНАТУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ З ФУТБОЛУ СЕЗОНУ 2008 РОКУ. ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

ПЕРШЕ КОЛО Перший тур 30 березня – неділя

1. „Олімп” Івано-Франкове – ФК „Пустомити” 

2. ФК „Галичина” Львів – „Шахтар” Червоноград 

3. ФК „Рава” Р.-Руська – ФК „Вишня” С.Вишня 

  „Княжа” Добромиль – вихідний

Другий тур 6 квітня – неділя 

4. ФК „Пустомити” – ФК „Вишня” С.Вишня

5. „Шахтар” Червоноград – „Княжа” Добромиль

6. „Олімп” Івано-Франкове – ФК „Галичина” Львів

  ФК „Рава” Р.-Руська – вихідний

Третій тур 13 квітня – неділя


7. ФК „Галичина” Львів – ФК „Пустомити”

8. ФК „Рава” Р.-Руська – „Шахтар” Червоноград

  ФК „Вишня” С.Вишня – вихідний

16 квітня – середа

9. „Княжа” Добромиль – „Олімп” Івано-Франкове

Четвертий тур 20 квітня – неділя

10. „Шахтар” Червоноград – ФК „Вишня” С.Вишня

11. „Олімп” Івано-Франкове – ФК „Рава” Р.-Руська

12. ФК „Галичина” Львів – „Княжа” Добромиль

  ФК „Пустомити” – вихідний

... Читати далі »

| Розділ: | Дата: 26.03.2009 | Переглнуло: 2496 | » Читати далі
 
1-10 11-13