[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: NeptuN, yura112  
Форум Янова (смт.Івано Франкове) » Новини » Головні новини » Новини !! (Загальні новини)
Новини !!

Yurgans


Дата: Середа, 12.05.2010, 23:55 | Сообщение # 1
Добрий Адмін
Группа: Адміністратори
Повідомлень:
547
Репутація: 49 ±
Зауваження: ±
Статус:

Мої нагороди
загрузка нагород ...
[12.05.2010 22:58]
У Польщі українських заробітчан більше, ніж китайців

Державна інспекція праці Польщі (РІР) в минулому році, порівняно з 2008-м, зареєструвала удвічі більше випадків нелегального працевлаштування іноземців, майже половина з яких є громадянами України.

За даними інспекції, якими володіє УНІАН, торік у Польщі виявлено майже у чотири рази більше випадків нелегального працевлаштування українців, ніж в 2008 році.

Українці залишаються найчисленнішою групою серед виявлених нелегально працевлаштованих іноземців, залишаючи далеко позаду громадян Китаю, Білорусі, Індії та Філіппін.

РІР повідомив, що зареєстрував понад 300 випадків нелегальної праці українців, які не мали відповідних дозволів на роботу, виконували іншу працю, ніж було передбачено виданим дозволом, не мали відповідної візи чи іншого документа, який дозволяв би працювати в Польщі, а також не мали підписаних договорів.

За даними інспекції, яка перевірила торік 1,7 тис. підприємств, які працевлаштовували більше 10 тис. іноземців, у понад 40% з них були виявлені порушення трудового законодавства, а більше 10% мали нелегальних працівників.

Найбільше нелегалів у Польщі виявлено з держав колишнього Радянського Союзу (майже 60% випадків), а на другому місці держави Далекого Сходу (понад 20%).

РІР відзначив, що нерідко працедавці порушують права працівників, вимагаючи працювати понад визначений законом час, не надають нормальних умов для життя, не підписують необхідних трудових договорів.

Як повідомляв УНІАН, польська влада у 2007 році спростила доступ на внутрішній ринок праці для громадян країн, які мають безпосередній кордон з нею, для того, аби компенсувати дефіцит трудових ресурсів, викликаний масовою трудовою еміграцією поляків.

Громадяни України з кінця липня 2007 року до 2010 року отримали 320 тисяч заявок на працевлаштування у Польщі, що складає понад 90% усіх зареєстрованих заявок на працевлаштування іноземців польськими працедавцями.

Довідка УНІАН. Експерти зауважують, що більшість іноземців, які отримують робочі візи за заявками на працевлаштування, після приїду до Польщі не підписують необхідних контрактів.

Нелегальна робота дозволяє уникати сплати податків та соціальних зборів, котрі, з одного боку, дозволяють економити працедавцям та більше заробляти іноземцям, але з другого - наражають робітників на ризик взагалі залишитися без оплати за виконану роботу та не гарантують жодного соціального захисту.

За даними українського консульства у Варшаві, 70% звернень українців за допомогою до українських дипломатів стосується порушення польським працедавцем умов праці, зокрема, невиплати зарплати.
______________________________________________________________________




Yurgans


Дата: Четвер, 13.05.2010, 00:10 | Сообщение # 2
Добрий Адмін
Группа: Адміністратори
Повідомлень:
547
Репутація: 49 ±
Зауваження: ±
Статус:

Мої нагороди
загрузка нагород ...
У Китаї невідомий зарізав 7-х дітей у дитсадочку
12 травня 18:13

Кривавий напад на дитячий заклад у Китаї. Невідомий увірвався до приватного садочка в місті Ханьчжуні й зарізав 7-х дітей та директора.

11 малюків ушпиталено. Після нападу чоловік заподіяв собі смерть. Від березня це вже 5-й напад на дитячі заклади в Китаї. Як наслідок – загинуло 15-ро дітей, більш як 80 поранено.




TormoYaDer3814


Дата: П`ятниця, 18.06.2010, 23:37 | Сообщение # 3
Ветеран сайту !
Группа: Адміністратори
Повідомлень:
634
Репутація: 45 ±
Зауваження: ±
Статус:

Мої нагороди
загрузка нагород ...
Вот мясники (не в МЯСО значенні) ті китайці... surprised


Yurgans


Дата: Неділя, 19.09.2010, 16:43 | Сообщение # 4
Добрий Адмін
Группа: Адміністратори
Повідомлень:
547
Репутація: 49 ±
Зауваження: ±
Статус:

Мої нагороди
загрузка нагород ...
[17.09.2010 10:27]
Озонова дірка зупинилася в рості
Озонова дірка за останні 10 років не збільшилася завдяки скоординованим міжнародним зусиллям, здійсненим для охорони озонового шару, що захищає Землю від ультрафіолетового випромінювання Сонця.

Про це йдеться в опублікованому дослідженні, підготовленим Всесвітньою метеорологічною організацією (ВМО) і Програмою ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) за участю близько 300 учених, передає ІТАР-ТАСС.

Як наголошується у доповіді, концентрація озону у світовому масштабі, як над Арктикою, так і над Антарктидою, не змінилася в гіршу сторону. Це сталося завдяки відмові від застосування хлорфторвуглеців (CFC), які широко використовувалися в аерозолях, холодильниках і кондиціонерах. Обмеження були введені Монреальським протоколом, підписаним у 1987 році.

"Угода запобігла ще більшому виснаженню озонового шару завдяки поступовому скороченню виробництва і витрачання речовин, що руйнують його", - повідомив журналістів директор відділу досліджень ВМО Лен БАРРІ. Це дозволило скоротити мільйони випадків захворювання на рак шкіри і утворення катаракти, зазначається у доповіді.
Джерело: http://www.unian.net/ukr/news/news-396350.html




NaZaRiO


Дата: Вівторок, 01.02.2011, 23:38 | Сообщение # 5
Группа: Користувачі V.I.P
Повідомлень:
77
Репутація: 62 ±
Зауваження: ±
Статус:

Мої нагороди
загрузка нагород ...
Євро-2012: держава - у збитку. Хто отримає дивіденди?

Схоже, Євро-2012 так і не став магнітом із залучення в Україну іноземних інвестицій. Подолавши позначку в 500 днів до початку Євро-2012, можна з повною впевненістю говорити, що в реальному грошовому виразі його проведення буде збитковим для України проектом. Залишилося розібратися з тим, наскільки виправдані наші витрати і чи принесуть вони дивіденди хоча б у довгостроковій перспективі. А також – як не пустити «коту під хвіст» всі витрачені гроші, при тому, що такий ризик існує...

Згадаймо: щойно у квітні 2007 року стало відомо про те, що Україна і Польща перемогли в конкурсі на право проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, футбольні функціонери, політики і всілякі експерти стали навперебій розповідати нам про мільярди, які ми заробимо на цьому заході. Наполегливо говорилося про потік зарубіжних інвестицій, які тільки і чекають моменту, щоби хлинути в державну скарбницю. Але закінчився 2007 рік, почався 2008-й, а ніяких особливих інвестицій під Євро-2012 наша країна так і не дочекалася, натомість прийшла криза. Тим часом, УЄФА не на жарт занепокоївся ситуацією з підготовкою до чемпіонату – обіцянок від українських чиновників було багато, а готовність залишалася близькою до нуля. Після того, як у Союзі європейських футбольних асоціацій заговорили про можливий перегляд місця проведення Євро-2012, український уряд взявся за справу. У результаті, до кінця 2010 року Україна з одного боку остаточно переконала УЄФА у своїй дієздатності, а з іншого – була змушена констатувати, що основні витрати лягли на державну скарбницю, яка й без того тріщить по швах
http://economics.unian.net/ukr/detail/75833


Yurgans


Дата: Субота, 12.03.2011, 17:13 | Сообщение # 6
Добрий Адмін
Группа: Адміністратори
Повідомлень:
547
Репутація: 49 ±
Зауваження: ±
Статус:

Мої нагороди
загрузка нагород ...
Майже 10 тисяч людей вважаються зниклими безвісти після землетрусу в Японії
9,5 тисячі людей вважаються зниклими безвістизникли безвісти в префектурі Міягі в Японії.

Водночас прем’єр-міністр Японії Наото Кан повідомив, що після землетрусу вдалось врятувати 3 тисячі осіб.

Як раніше повідомлялось, 11 березня в Японії сталася серія землетрусів, найпотужніший з яких досягав 8,9 балів за шкалою Ріхтера і стався біля узбережжя префектури Міягі за 373 кілометри на північний схід від Токіо.

Прикріплення: 0500340.jpg (94.0 Kb)




TormoYaDer3814


Дата: Четвер, 24.03.2011, 09:08 | Сообщение # 7
Ветеран сайту !
Группа: Адміністратори
Повідомлень:
634
Репутація: 45 ±
Зауваження: ±
Статус:

Мої нагороди
загрузка нагород ...
Походу в одному з реакторів сплавився... ем... ну, та штука, в якій ядерне паливо зберігається.
Але нам, похоже, то не грозить. Mail

Форум Янова (смт.Івано Франкове) » Новини » Головні новини » Новини !! (Загальні новини)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: