Головна » 2011 » Травень » 9 » День перемоги
18:03
День перемоги

Вітаємо усіх з Днем Великої Перемоги!

  

 Від усієї душі вітаємо Вас з Днем Перемоги!

Низький уклін і глибока шана героям, які здобули свободу  для майбутніх поколінь! Чеснішої за Вашу немає перемоги, ціннішого та мудрішого за Ваш немає досвіду, значимішої за Вашу немає мужності.

Нехай у мирному небі гримлять лише переможні салюти, нехай не тьмяніє блиск орденів і медалей на грудях переможців, нехай наші діти та онуки будуть гідні Великої Перемоги, нехай ніщо не потривожить вічну пам'ять про Ваш подвиг! Нехай це свято й надалі буде мудрим наставником для наступних поколінь, а гуркіт гармат і танків зникне з нашого життя назавжди.

Мирного неба і щасливого довгого життя нам усім, а також міцного здоров’я і наснаги в здобутті нових перемог!

 8 травня о 22:43 за центральноєвропейським часом (9 травня о 0:43 за московським часом) генерал-фельдмаршал Вільгельм Кейтель, а також представники німецьких ВМС, що мали відповідні повноваження від Деніца, підписали Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини, що ознаменувало закінчення Великої Вітчизняної війни.


За узгодженням між урядами СРСР, США й Великобританії була досягнута домовленість уважати процедуру в Реймсі попередньою. Проте, у західній історіографії підписання капітуляції німецьких збройних сил, як правило, зв'язується із процедурою в Реймсі, а підписання акту про капітуляцію в Берліні йменується його «ратифікацією».

Прийнявши капітуляцію, Радянський Союз не підписав мир з Німеччиною, тобто залишився з Німеччиною в стані війни. Війна з Німеччиною була закінчена 21 січня 1955 г. прийняттям Президією Верховної Ради СРСР відповідного рішення. Проте, під властиво Великою Вітчизняною війною розуміють лише частину війни з Німеччиною до 8 травня 1945 р. включно.                                                                                                        


   В Радянському Союзі (і, відповідно, на теренах Української РСР) День Перемоги був оголошеним неробочим днем Указом Президії Верховної Ради СРСР від 26 квітня 1965 року як «Свято Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 рр.»


Категорія: Україна та світ | Переглядів: 2194 | Додав: TormoYaDer3814 | Теги: перемоги, травня, радянський союз, день | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar